OBISK

Poglejte, kam je Vučić navsezgodaj zjutraj odpeljal Fajonovo (FOTO)

Pri predsedniku Srbije so se sestali trije evropski poslanci.
Fotografija: Evropska poslanka in predsednica SD Tanja Fajon. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Evropska poslanka in predsednica SD Tanja Fajon. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Evropska poslanka in predsednica SD Tanja Fajon je odpotovala v Beograd k predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Ta je gostil posrednike evropskega parlamenta v medstrankarskem dialogu Fajonovo, Slovaka Vladimirja Bilčika in Nemca Knuta Fleckensteina. Gre za nadaljevanje dialoga oblasti in opozicije za izboljšanje pogojev za volitve prihodnje leto ob posredovanju Evropskega parlamenta.Fotografije srečanja sta objavili srbska tiskovna agencija Tanjug in na instagramu Vučićeva kampanja Budučnost Srbije (Prihodnost Srbije). Vučić je trojico evropskih poslancev gostil ob 8. uri v vili Mir v Beogradu, ki jo uporabljajo za sprejem in namestitev najvišjih tujih povabljencev. Vila je bila sicer nesojena rezidenca Josipa Broza Tita. ki pa ni dočakal, da bi se vselil vanjo.Ali je bilo med Fajonovo in Vučićem čutiti kakšno napetost, s fotografije nismo mogli razbrati. Je pa še letos spomladi srbski predsednik udaril po njej, saj jo je obtožil kraje judovske vile v Ljubljani.

image_alt
Ste videli, kako je srbski predsednik zagrozil Tanji Fajon? (VIDEO)


Vučić je včeraj v Beogradu gostil tudi madžarskega premierja Viktorja Orbana. Srbski mediji so ob tem pisali: »Prekrasno popoldne s prijateljem: predsednik Vučić in premierka Brnabićeva sta gostila Orbana v sremskih vinogradih.«

Orban je iz Beograda pripotoval danes še v Ljubljano k predsedniku vlade Janezu Janši. Ta bo namreč danes gostil kolege iz višegrajske četverice – Madžarske, Češke, Slovaške in Poljske. Osrednje teme pogovorov bodo prioritete predsedovanja Slovenije Svetu EU, konferenca o prihodnosti Evrope, razmere na zahodnem Balkanu in druge aktualne evropske teme. Še posebej pereča tema je trenutno madžarski zakon, ki v izobraževalnem procesu prepoveduje širjenje vsebin, katerih namen bi bil krepitev ozaveščenosti glede skupnosti LGBTIQ.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije