V SOJU LUČK

Poglejte, kako so v Ljubljani, Mariboru in Izoli prižgali praznične luči (FOTO)

Brez velikega pompa in organiziranih dogodkov so v treh slovenskih mestih že prižgali praznične luči.
Fotografija: Prižig luči v Ljubljani. FOTO: Črt Piski
Odpri galerijo
Prižig luči v Ljubljani. FOTO: Črt Piski

V številnih slovenskih mestih so danes zažarele praznične luči. Naši fotografi so v objektive ujeli prižig luči v Ljubljani, Mariboru in Izoli. Letos zaradi stanja v državi množičnih prireditev ob prižigu luči niso organizirali. V Celju in Kopru bodo praznične luči prižgali v soboto. 

Kako bo na prazničnih sejmih, še ni čisto jasno. Strokovna skupina z Matejo Logar na čelu predlaga, da bi omejili ali pa kar ukinili gostinsko ponudbo na prazničnih sejmih. »Ne znam si predstavljati, kako bo to izvedljivo. Veste, da je na trgih veliko stojnic. Ne gre za zagrajeno območje, ima veliko vhodov. Upam, da imajo kakšno rešitev, ki je jaz ne poznam,« je dejala za Dnevnik na RTV. Na gospodarskem ministrstvu za zdaj vztrajajo pri preverjanju pogojev PCT.

V Ljubljani so prižgali kar 50 kilometrov prazničnih luči. Okrasitev je zasnoval Urban Modic in nosi naslov Vsemoč – moč vseh. V Ljubljani so odprli tudi praznične stojnice.

Prižig luči v Ljubljani. FOTO: Črt Piski
Prižig luči v Ljubljani. FOTO: Črt Piski

Praznične luči so zasijale tudi v Mariboru. Na Glavnem trgu, ki nosi ime Čarobni Maribor, bosta tržnica in božični vrtiljak, na Trgu Leona Štuklja pa bo pestra praznična ponudba. V Vilinskem mestu bodo decembra prireditve in delavnice.

Prižig lučk v Mariboru. FOTO: Mediaspeed
Prižig lučk v Mariboru. FOTO: Mediaspeed

V Izoli so prižgali luči in park Pietro Coppo z drsališčem spremenili v pravljični Ledeni otok. Napovedujejo tudi pester program z otroškimi predstavami in glasbenimi točkami.

Prižig prazničnih lučk v Izoli. FOTO: Blaž Samec
Prižig prazničnih lučk v Izoli. FOTO: Blaž Samec

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije