ARSO

Pogled v nebo: po izjemno vročem dnevu grozi toča! Preverite, kje

Ne ustavljajte avtomobilov v predorih ali pod nadvozi.
Fotografija: Lahko nastane kakšna nevihta. FOTO: bralec Darko
Odpri galerijo
Lahko nastane kakšna nevihta. FOTO: bralec Darko

Nedelja je bila nov vroč dan v Sloveniji in tudi drugod po Evropi. Temperature so se po vseh nižinskih predelih države znova dvignile nad 30 stopinj Celzija.
 
Arso je izdal opozorilo za preseženo vrednost ozona v Novi Gorici. V popoldanskem času pa na animaciji Arsa kaže tudi na verjetnost toče v delu Slovenije. Ob 16.10 je tako visoko opozorilo izdano za območje Koroške, Podravja, Savinjske in Spodnjega Posavja. Fronta se premika. Vseeno bodite pozorni, in če vas ulovi na avtocesti, ne ustavljajte vozil pod nadvozi in v predorih.
Verjetnost trenutnega pojavljanja toče. FOTO: Arso
Verjetnost trenutnega pojavljanja toče. FOTO: Arso

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče. FOTO: Arso
Verjetnost trenutnega pojavljanja toče. FOTO: Arso

Po podatkih urada za meteorologijo Agencije RS za okolje je na jugu avstrijske Štajerske nastala močna nevihtna celica, ki se pomika proti severovzhodni Sloveniji. Radarska odbojnost presega vrednost, ki nakazuje pojav močnega naliva, sunkov vetra in tudi toče. V naslednjih urah bodo predvsem v severni polovici Slovenije še nastajale krajevno močnejše nevihte. Popoldne in zvečer bodo predvsem na severovzhodu Slovenije mogoče močnejše nevihte z močnimi sunki vetra, nalivi in točo. Ozračje se bo v prvi polovici noči umirilo. Jutranje temperature bodo od 14 do 20 °C.

Jutri bo še večinoma sončno, pihal bo južni do jugozahodni veter. Proti večeru se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 34 °C.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije