STAVKA BO

Pogajanja na Pošti Slovenije neuspešna, to se bo zgodilo v ponedeljek

V ponedeljek bo stavka
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – udi današnja pogajanja o stavkovnih zahtevah, ki jih je na vodstvo Pošte Slovenije naslovil Sindikat poštnih delavcev, niso bila uspešna, zato bo v ponedeljek stavka. Nov krog pogajanj je napovedan za naslednji teden, je po današnjih pogajanjih v Ljubljani dejala vodja pogajalcev s strani Pošte Karmen Lebe Grajf.

Skladno z napovedjo sindikata se bo stavka začela v ponedeljek opolnoči v poštno-logističnih centrih in se bo nadaljevala vse do preklica. V času stavke bo pošta, kot je v izjavi povedala Lebe Grajfova, v vseh enotah izvajala poštne storitve, ki so jih dolžni izvajati skladno z zakonom o poštnih storitvah in zakonom o stavki.

»Dogovorili smo se, da bomo tudi v času stavke izvajali večji nabor storitev, kot to nalaga zakon,« je poudarila. Pošta Slovenije bo tako v vseh enotah izvajala prenos vseh vrst pisemskih pošiljk, prenos do 10 kilogramov težkih paketov, celoten prenos pošiljk v mednarodnem prometu in prenos vseh nujnih pošiljk. Moteni pa bodo prenos reklam, prenos več kot 10 kilogramov težkih paketov, plačilne storitve in še nekatere druge storitve, kot je prodaja blaga.

V Pošti Slovenije trenutno še ne vedo, koliko zaposlenih se bo pridružilo stavki. S temi podatki bodo razpolagali šele v ponedeljek, ko se bodo odprla poštna okenca. Nov krog pogajanj s sindikatom bo stekel prihodnji teden, točnega datuma še ni, zagotovo pa to še ne bo v ponedeljek.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije