TARČA

Boscarol opozoril na prikriti način nacionalizacije: Vse, kar smo zaslužili, je obdavčeno

Koalicijska pogodba je dvignila nemalo prahu ...
Fotografija: FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
FOTO: RTV Slovenija

Gostje Tarče so bili tokrat podjetnik Ivo Boscarol, poslanec Levice Miha Kordiš, nekdanji finančni minister Janez ŠušteršičMatevž Frangež iz stranke SD in bodoči minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Že pred imenovanjem ministrske ekipe je namreč nemalo prahu dvignila koalicijska pogodba.

image_alt
Boscarol ostro nad Kordiševo izjavo, povedal tudi, kaj si misli o Janši

Kordiš je povedal, da lobiji v državi, ki se kritično odzivajo na koalicijsko pogodbo, branijo svoje privilegije. Podjetnik Boscarol pa je bil kritičen: »Vse, kar v Sloveniji državljani zaslužimo, je na neki način že obdavčeno, obresti, dohodnina. Vse, kar smo zaslužili, je obdavčeno. In potem, ker smo narod varčevalcev, tisto, kar nam ostane, nekam investiramo. In zdaj bi vse tisto, kar smo ljudje ustvarili v svojem življenju, morali kot svoje premoženje deklarirati in plačati davek na to, kar imamo, ne, kar smo zaslužili.« Ob tem Boscarol dodaja, da na koncu leta, če ne bomo imeli denarja za plačilo davka na to premoženje, nam bo država nekaj vzela in to je prikriti način nacionalizacije. 

Nekdanji finančni minister Šušteršič je opozoril, da večina evropskih držav davka na premoženje nima, ima pa davek na nepremičnine. Frangež iz SD je opozoril, da pred družbo stojijo resni izzivi. »Po obdavčitvi dela smo visoko nad povprečjem EU, po obdavčitvi premoženja pa izrazito pod povprečjem,«  je dejal ter dodal, da so idejo o obdavčitvi nepremičnin prevzeli od slovenskega nepremičninskega združenja, o konkretnih rešitvah pa se bodo še dogovorili. Boscarol je še dejal, da bodo glede na koalicijsko pogodbo nepremičnine štirikrat obdavčene.

image_alt
Ste videli nagajivi tatu bodočega zdravstvenega ministra? (FOTO)

Beseda je nanesla tudi na zdravstvo in korupcijo.Boscarol je ob tem Bešiča Loredana vprašal, kako dosledna bo pri preganjanju korupcije nova vlada, tudi če bo dobaviteljska hobotnica povezana s strankami koalicije. Bešič Loredan je odvrnil, da »kar se korupcije tiče, gredo do konca.« Dodal je, da se mora v sistem povrniti denar, ki se porazgubi po različnih interesnih skupinah, da se ga nameni zdravljenju. Učinki boja proti korupciji v zdravstvu pa bodo lahko vidni čez par let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije