Predstavitvena informacija

Podjetja, izkoristite razpis za brezplačne maske in razkužila za roke!

Objavljeno 16. september 2020 12.39 | Posodobljeno 16. september 2020 12.41 | Piše: Promo Delo promo@delo.si

Do 31. 10. lahko slovenska podjetja z najmanj petimi zaposlenimi pridobijo za 200 EUR brezplačne zaščitne opreme na enega zaposlenega. Javni poziv je objavil Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo.

FOTO: DTM Natura
Cilj javnega poziva (povezavo najdete tukaj) je z nepovratnimi sredstvi spodbuditi podjetja k nakupu zaščitne opreme. Namen javnega poziva je zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja v času epidemije covida 19 oz. po njej kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa.

Glede na to, da je predmet javnega poziva sofinanciranje nakupa tudi obraznih zaščitnih mask in razkužil, smo se z vprašanji obrnili na podjetje DTM Natura d. o. o., enega od bolj znanih proizvajalcev in prodajalcev medicinskih pripomočkov pri nas. 
 

Ali vaše podjetje sodeluje v javnem pozivu covid19 za nakup zaščitne opreme?

Pozdravljeni, drži, tako kot vsa podjetja, ki proizvajajo zaščitno opremo z ustrezno klasifikacijo, tudi mi sodelujemo v tem javnem pozivu s svojo ponudbo, in sicer zaščitnimi maskami in razkužilom za roke.

image
FOTO: DTM Natura

Nam kot laikom na kratko opišete, kako lahko podjetje uredi nabavo zaščitne opreme, ki ga 100-odstotno sofinancira država?

Treba je upoštevati kar nekaj pravil v tem razpisu, in sicer podjetje mora imeti pet ali več zaposlenih, ne sme imeti nobenih odprtih dolgov do države, upravičeni stroški morajo nastati med 12. 3. 2020 in 31. 10. 2020 in vsekakor pred oddajo vloge, priložiti je treba nekaj dokazil itd.
 

Sklepamo, da veliko podjetij takih razpisov ne izkoristi, ker nimajo zaposlene osebe, ki bi znala speljati postopek razpisa?

Verjetno je res tako, zato v našem podjetju ponudimo brezplačno pomoč vsem tistim, ki se odločijo, da bodo opremo kupili pri nas. V njihovem imenu pripravimo dokumentacijo, ki jo nato oni le še podpišejo in oddajo po spletu. 

image
FOTO: DTM Natura

Je to res tako enostavno? 

Dokumentacija je za vsa podjetja enaka in naši zaposleni imajo s tem dovolj izkušenj. Če nam podjetje predloži vse potrebne podatke, lahko naši zaposleni zelo hitro izpolnijo njihovo dokumentacijo.
 

Še enkrat vprašam – pomoči pri izpolnjevanju dokumentacije ne zaračunavate dodatno?

Tako je. Naročnik plača samo ceno za želene izdelke, to vrednost pa potem dobi v celoti vrnjeno iz razpisa. Dodatnih stroškov, razen plačila DDV (razpis pokriva neto vrednost naročila), naročnik nima. 
 

Nam opišete, kako je v praksi videti ta postopek?

Postopek smo s poslovnimi partnerji maksimalno poenostavili v treh korakih. 
1.    Zainteresirani nam na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. pošljejo sporočilo z naslovom »Javni poziv – zaščitna oprema« ter nam navedejo podatke podjetja (naziv, naslov, davčna številka), število zaposlenih v podjetju na ta dan in tip zaščitne opreme, ki jim ustreza (zaščitne maske, razkužila za roke ali oboje). 
2.    Na podlagi teh podatkov jim pripravimo ponudbo, in če jo potrdijo, jim nato še izdamo račun, ki ga je treba plačati pred vlogo, saj mora strošek/izdatek nastati pred oddajo vloge.
3.    Takoj po prejetem plačilu jim posredujemo še izpolnjeno dokumentacijo za razpis in seveda tudi naročeno zaščitno opremo, ki jo imamo vedno na zalogi. Opremo pošljemo z varno ekspresno dostavo, ki je za naročnika brezplačna, tako da dodatnih stroškov dejansko nima. 

image
FOTO: DTM Natura

Torej je celoten proces zelo hiter, v kolikšnem času pa podjetje prejme vračilo stroška za zaščitno opremo po podpisu pogodbe?

Plačilo se prejme v zakonskem roku 30 dni od potrditve. 
 

Še morda beseda ali dve o vaših izdelkih?

Z veseljem, naše podjetje je registrirana specializirana prodajalna, ki opravlja promet z medicinskimi pripomočki na drobno, tako da ste z nakupom naših izdelkov lahko prepričani o njihovi kakovosti. Svoje izdelke pošiljamo po vsem svetu, kot trgovina pa delujemo v petih državah EU. 

Naše razkužilo za roke je izdelano v Sloveniji, vsebuje 71 % alkohola in ima ustrezen varnostni list, kar potrjuje, da je primerno za prodajo na celotnem območju EU. Pakirano je v lični embalaži z odmernim čepom in je v obliki tekočega gela. 

image
FOTO: DTM Natura

Zaščitne maske za obraz so trislojne maske za enkratno uporabo. Vpisane so v slovenski register medicinskih pripomočkov, kar pove dovolj o njihovi kakovosti. Po potrebi seveda predložimo tudi vso potrebno dokumentacijo. 
 

Kaj pričakujete od celotne akcije?

Pričakujemo, da bomo s pomočjo tega javnega poziva slovenskega podjetniškega sklada in evropskih skladov razposlali zaščitno opremo tudi tistim podjetjem, ki si je zaradi trenutne situacije ne morejo privoščiti ali pa zaradi nepoznavanja področja sicer ne bi sodelovali v tem razpisu, čeprav izpolnjujejo vse pogoje. 

Za več informacij o izdelkih se lahko obrnete tudi na telefonsko podporo na številki 07 600 3005. 

image
FOTO: Slovenski Podjetniški Sklad

Naročnik oglasa je DTM Natura, d.o.o.
Deli s prijatelji