KORONAVIRUS

Počivalšek sporočil dobro novico o bonih

Kakšna bo višina, uradno še ni znano.
Fotografija: Novi boni naj bi bili veljavni do konca leta, ko se tudi izteče veljavnost lanskih turističnih vavčerjev. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Novi boni naj bi bili veljavni do konca leta, ko se tudi izteče veljavnost lanskih turističnih vavčerjev. FOTO: Jure Eržen, Delo

Dan po tem, ko naj bi vlada prestavila podrobnosti o novih bonih, a se to ni zgodilo, se je oglasil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

»Z zbornicami in ključnimi deležniki smo znova sedli za skupno mizo in se pogovorili o aktualni gospodarski situaciji, tudi o težko pričakovanem predlogu zakona. Ta bo med drugim vključeval tudi NOVE BONE za gostinstvo, turizem, šport in kulturo,« je sporočil predsednik SMC in podpredsednik vlade.

Počivalšek je tako zagotovil, da bodo vsi s stalnim prebivališčem v Sloveniji prejeli nove bone. Ti bodo nadgradnja turističnih vavčerjev, ki smo jih prejeli lani, saj se bodo lahko uporabili tudi v športne in kulturne namene. Vrednost naj bi bila nižja kot pri lanskih vavčerjih (če teh še niste porabili, lahko to storite do konca leta). Sprva se je govorilo, da naj bi vsi s stalnim prebivališčem v Sloveniji prejeli 50 evrov vreden bon, nato se je ugibalo o bonih v višini 120 evrov za vse. Spomnimo, lani so polnoletni prejeli bon v višini 200 evrov, mladoletni pa v višini 50 evrov.

​Novi boni bodo del interventnega zakona, s katerim naj bi pomagali gospodarstvu in turizmu okrevati po krizi, ki je nastala zaradi epidemije novega koronavirusa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije