POMOČ TURIZMU IN GOSTINSTVU

Počivalšek razkril, kdaj bodo v veljavo stopili novi boni

Sprva se je omenjal 1. julij, a nekaj dni unovčevanje še ne bo mogoče.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec

Vlada je na sredini seji, ki je v okviru obiska podravske regije potekala na Ptuju, sklenila, da s ponedeljkom dodatno sprosti ukrepe pri opravljanju dejavnosti. Igralnice bodo lahko delovale v celoti, v trgovinah ne bo več omejitev števila kupcev, sproščajo se tudi omejitve na kongresih in v gostinskih lokalih. 

Kot je v oddaji 24ur zvečer pojasnil gospodarski minister Zdravko Počivalšek, se s ponedeljkom ukinja 75-odstotna omejitev kapacitet. V gostinstvu ne bo več treba zagotoviti teh metrov med mizami. V igralnicah, nočitvenih kapacitetah in v gostinstvu maske v notranjosti niso več potrebne, če je gost prebolevnik, cepljen ali testiran (PCT).
 

V veljavi predvidoma naslednji teden


Seveda vse zanima, kdaj bo mogoče unovčiti nove turistične bone. Kot je dejal Počivalšek, bo danes ta interventni zakon obravnaval odbor DZ za gospodarstvo, naslednji teden bo zakon predvidoma potrjen v državnem zboru, veljati pa bo začel naslednji dan po objavi. Po optimističnih napovedih se bo to zgodilo konec naslednjega tedna oziroma kakšen dan kasneje.

Bone bo mogoče uporabiti tudi za športne, kulturne in gostinske storitve. Odrasli bodo prejeli bone v vrednosti 100 evrov, mladoletni pa v vrednosti 50 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije