PARTNERSTVO

Počilo je: Pečečnik hoče denar v letu dni, Požar o pobegu iz projekta

Objavljeno 08. oktober 2015 14.22 | Posodobljeno 08. oktober 2015 17.39 | Piše: T. L.

Pečečnik trdi, da je v založniškem projektu s Požarjem ostal, ker mu ni vseeno za 40 ljudi, ki so že imeli obljubljeno službo. Požar pravi, da je Pečečnik pobegnil z lažmi in s kompleksi, tik preden bi moral dati denar.

Joc Pečečnik je Interblocku zablokiral prvo ligo.

LJUBLJANA – Kar nekaj nasprotujočih si informacij se je v zadnjih dneh pojavljalo o poslovnem sodelovanju med Bojanom Požarjem in Jocem Pečečnikom, ki sta skupaj ustanovila založniško podjetje Princip Media. No, včeraj sta družbi KBM Leasing in Princip Media podpisali pogodbo o prenosu pravice do uporabe 44 blagovnih znamk družbe Delo Revije (med njimi Stop, Kih, Anja, Jana, Lady, Naša žena ...). 

Pestro pa je bilo v nedeljo zvečer, ko je Požar sporočil medijem, da ga je Pečečnik obvestil, da odstopa od projekta. Že v ponedeljek je Požar na twitterju objavil, da gre projekt naprej.

Pečečnik hoče denar v 12 mesecih, sicer ...

A s tem zapletov še ni konec. V sredo je je Pečečnik za časnik Finance dejal, da je imel Požar srečo, da mu ni bilo vseeno za 40 ljudi, ki jim je obljubil službo in bi v primeru njegovega umika ostali na cesti. Dodal je, da bo »ob zastavi Požarjeve hipoteke, njegovega finančnega vložka in celotnega Požarjevega deleža v mojo korist, družbi Princip Media, d. o. o., omogočil, da začne delovati. V družbi ne bom sodeloval niti jaz niti moja ekipa. Če mi po 12 mesecih Požar ne bo vrnil vloženih sredstev, bom družbo prevzel v celoti.« Požar pa je potrdil, da projekt teče dalje.

Po drugi strani pa je Pečečnik dejal, da se je glede na prvotni poslovni načrt zdelo, da bi lahko projekt uspešno izpeljali. Po prvotnem scenariju bi Požar samostojno vodil uredniško politiko in zaposlil kader, Pečečnik in njegova ekipa pa bi podjetje vodila in prevzela elektronske medije. Pečečnik pa je nato za Finance sporočil, da je po prvih konkretnih poslovnih dogovorih »dojel, da ima Požar specifično samotarsko držo pri vodenju podjetja, ki nikakor ni v skladu z našimi poslovnimi procesi in slogom vodenja«.

Požar: Z lažmi in s kompleksi je pobegnil, preden bi moral dati denar

Pečečnik pravi, da ga je Požar označil, da je za medijsko sceno poslovno premalo izkušen, nato pa dodal, da naj bi bila kaplja čez rob Požarjeve izjave, da se Pečečnik vpleta v kadrovanje, in izjave na račun njegovega sina. 

V pismu, ki ga je Požar konec tedna poslal ožji ekipi in o katerem je pisal časnik Dnevnik, je zapisal, da je zavrnil zaposlitev novinarke, ki jo je Pečečnik predlagal v imenu svojega prijatelja, strinjal pa se ni niti s tem, da bi Pečečnikov sin postal svetovalec za strukturo revij in podpis pogodbe za najem poslovnih prostorov v ljubljanski Rotondi, ki naj bi jih po njegovih besedah oddajala Pečečnikova žena. 

In odziv Požarja na Pečečnikove izjave za Finance?

Deli s prijatelji