STARŠA NA KUBIK

Veliki šok! Po dveh dneh joka sta se odločila, da dasta priložnost vsem trem

Dva? Ne, prišli so trije.
Fotografija: Tjaša in Gregor Bukovec s svojimi tremi srčki. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Tjaša in Gregor Bukovec s svojimi tremi srčki. FOTO: Osebni Arhiv

NOVO MESTO, LJUBLJANA – Pred dobrima dvema tednoma se je družina Bukovec iz Novega mesta povečala za tri srca. V 32. tednu nosečnosti so se staršema Tjaši in Gregorju rodili trojčki: dve deklici – Hana Loti (42 cm, 1470 g) in Lana Nia (42, 1430 g) ter fantek Nik (43 cm, 1860 g). 


Tjaša in Gregor Bukovec z darilom. FOTO: Osebni Arhiv
Tjaša in Gregor Bukovec z darilom. FOTO: Osebni Arhiv
»Velik šok! Verjetno si lahko predstavljate, da naju je v trenutku zadela najširša mogoča paleta čustev, od najbolj pozitivnih do največjega strahu. Ko sva se spogledala, sva se vseeno najprej nasmejala, kar je bilo verjetno ključno. Med vožnjo domov pa sva se že hecala, da ne greva na noben pregled več, da ne bi slučajno našli še kakšnega,« se pregleda pri zdravniku, na katerem sta izvedela, da pričakujeta trojčke, spominja Gregor Bukovec. Tako kot je novica presenetila zakonca Bukovec, je šokirala tudi okolico. »Marsikdo je komentiral, ali si sploh predstavljava, kaj naju čaka. Pa sva mu odvrnila: 'Ne. Si ti?'« je povedal očka trojčkov.

Veselo pričakovanje so spremljali tudi dvomi in bojazni. »Nosečnost s trojčki je zelo tvegana in zato nama je bila predlagana redukcija dveh (enojajčnih), saj bi lahko prišlo do ogromno komplikacij. Tako sva po dveh dneh joka in neprespanih nočeh sprejela odločitev, da dava možnost vsem trem, in nato upala na najboljši mogoč izid,« pa se spominja mamica Tjaša.
 

Več o veselju družine Bukovec lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije