UTOPITEV

Po tragediji pri Solkanu: Soča je nevarna in nikdar ne bo varno kopališče

Novogoriški župan dejal, da se je nesreča zgodila zdaj, ko je občina v zadnji fazi priprave dodatnih varnostnih ukrepov na reki Soči.
Fotografija: Novogoriški župan dejal, da se je nesreča zgodila, ko je občina v zadnji fazi priprave dodatnih varnostnih ukrepov na reki Soči. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Novogoriški župan dejal, da se je nesreča zgodila, ko je občina v zadnji fazi priprave dodatnih varnostnih ukrepov na reki Soči. FOTO: Blaž Samec, Delo

Kot smo že poročali, novogoriški kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil o utopitvi dečka v reki Soči pri Solkanu. Po doslej zbranih podatkih se je deček s spodnjimi oblačili zataknil za večji lesen steber, ki se je nahajal pod vodno gladino in ga ni mogel videti. Otrok se je skušal rešiti, a brezuspešno.



Preberite še: 
image_alt
Znane podrobnosti tragedije v Solkanu, v kateri je umrl otrok


Ob tragediji se je oglasil tudi novogoriški župan Klemen Miklavič. Izrazil je sožalje dečkovi družini in kajakaškem klubu. Dejal je, da se je nesreča pripetila ravno, ko je občina v zadnji fazi priprave dodatnih varnostnih ukrepov na reki Soči, ki bodo namenjeni občanom, turistom in drugim obiskovalcem.
 

Soča je nevarna reka in nikdar ne bo varno kopališče


Tako se je novogoriška občina s Holdingom slovenske elektrarne dogovorila, da se še letos delno prilagodi pretok reke skozi turbine Soških elektrarn. Občina pa bo ob reki postavila informatorja, ki bo obiskovalce opozarjal na nevarnosti v primeru dviga gladine. Že lani pa so na mestu, kjer se je že zgodila utopitev, postavili jeklenico, ki opozarja na začetek nevarnosti za celo reko.

Preberite tudi: 
image_alt
Slovenija zavita v črno: nekaj minut se je skušal rešiti, a je tok 11-letnika potisnil pod vodo


»Soča je divja in nevarna reka, zato 100-odstotne varnosti ne moremo zagotoviti. To je tudi hudourniška, alpska reka, ki je izjemno mrzla. Soča je zelo nevarna reka in nikdar ne bo varno kopališče,« je še dejal Miklavič.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije