IZGUBA

Po smrti novinarke na nacionalki odpovedali oddajo

Studia City včeraj ni bilo na sporedu.
Fotografija: Na TV Slovenija oddaje ni bilo. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Na TV Slovenija oddaje ni bilo. FOTO: Tomi Lombar, Delo

»Oddaja danes zaradi objektivnih razlogov izjemoma odpade. Ponovno na sporedu 9.12.,« so ustvarjalci oddaje Studio City v ponedeljek sporočili na twitterju. Mnogi predvidevajo, da je odpoved oddaje povezana z izgubo, ki je prejšnji teden doletela voditelja oddaje Marcela Štefančiča. Umrla je namreč njegova žena Zdenka Jagarinec, ki je bila sicer dolgoletna novinarka in urednica


Zdenka Jagarinec se je rodila leta 1959 v Ljubljani. Na takratnem FSPN, danes fakulteti za družbene vede v Ljubljani, je diplomirala iz politologije, nato pa je delala kot novinarka, urednica in redaktorica v več medijskih hišah.

Novinarsko pot je začela na Radiu glas Ljubljane, v 90. letih pa jo je nadaljevala pri STA, kjer je orala ledino kot prva urednica notranjepolitičnega uredništva nacionalne tiskovne agencije. Kasneje je med drugim delala na Pop TV. Zaposlena je bila tudi na uradu vlade za komuniciranje, ki ga je od leta 1999 do 2000 vodila kot direktorica. Kasneje je bila predstavnica za stike z javnostjo stranke SMC, leta 2017 je postala vodja stikov z javnostjo na ministrstvu za zdravje, nazadnje pa je bila zaposlena v uradu zagovornika načela enakosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije