TOVORNA VOZILA

Po Sloveniji večkilometrske kolone, policisti svarijo pred hudimi posledicami

Objavljeno 02. junij 2020 07.06 | Posodobljeno 02. junij 2020 07.59 | Piše: N. B.

Blokirani so tudi nekateri priključki na avtocesto.

Zastoj pri Šentilju. FOTO: Prometnoinformacijski center
Po sprostitvi prometa je tudi danes na slovenskih cestah v zastojih obtičalo veliko tovornih vozil. Po naših neuradnih informacijah naj bi bili blokirani tudi nekateri priključki na avtocesto. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastala 7-kilometrska kolona, poroča prometnoinformacijski center. Tovorna vozila bodo ustavljena na voznem pasu na enak nacin, kot je bilo to ob nedeljah pred epidemijo, so sporočili iz PU Kranj.

Kranjski policisti poročajo, da so polna vsa počivališča na gorenjski avtocesti, na voznem pasu na relacijah Lesce–Moste in Lipce–Karavanke je stoječa kolona. Omejitev mimo stoječe kolone je 60 kilometrov na uro.

Zaradi jutranje prometne konice je povečan promet v smeri večjih mest

Zaradi zastoja je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone in te izločajo na odstavnem pasu med priključkom Radovljica in galerijo Moste proti Avstriji.  

Na štajerski avtocesti med razcepom Dragučova in prehodom Šentilj na voznem pasu proti Avstriji je kolona 15 kilometrov.

Policisti voznike pozivajo k previdnosti in spremljanju dogajanja na cesti v izognitev naletom, ki se tam običajno končajo s hujšimi posledicami.image
Zastoj pred Karavankami. FOTO: Prometnoinformacijski center

image
Zastoj pred Karavankami. FOTO: Prometnoinformacijski center
Deli s prijatelji