POZOR

Po Sloveniji poplavljene ceste, številne hiše zalite

Zvečer in ponoči bo dež prehodno zajel tudi vzhodno Slovenijo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Danes in jutri lahko pride do razlivanja rek. Prijave na upravo za zaščito in reševanje zaradi poplavljenih kleti pa tudi zaradi plazov že dežujejo. 

Nekaj pred 19. uro so zaradi zemeljskega plazu zaprli cesto na relaciji Bizeljska vas - grad Bizeljsko.


Voda zaliva kleti


Nekaj pred 16. uro so morali gasilci črpati vodo iz kleti v Ljutomeru. Ob 14.00 je v Vizorah zaradi taljenja snega voda zalivala klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Nova Cerkev so vodo izčrpali. Okoli 11. ure so morali posredovati mariborski gasilci, saj je v štajerski prestolnici zalilo klet objekta v gradnji. O zemeljskem plazu so nekaj pred tem poročali iz Radencev.

V Ormožu so okoli 10. ure klicali na pomoč zaradi vode, ki je zalila klet.

Slabe pol ure pred tem so gasilci PGD Janžev Vrh pomagali na Janževem Vrhu, občina Radenci, in iz poplavljenih kletnih prostorov stanovanjskega objekta izčrpali okoli 20 kubičnih metrov meteorne vode. V tem kraju so gasilce poklicali tudi zaradi plazu. Na drsečo zemljo so položili 50 metrov folije, o zemeljskem plazu pa je bil obveščen tudi poveljnik civilne zaščite, ki si bo ogledal kraj plazenja.

Približno istočasno so bili na delu gasilci PGD Rožički Vrh - Stanetinci. Ti so na Rožičkem Vrhu, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, izčrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše, ki jih je poplavila narasla podtalnica.


Eno zasulo, drugo poplavilo

Promet.si poroča, da je regionalna cesta Rogatec–Majšperk zaprta ob Strmcu pri Svetem Florjanu zaradi zemeljskega plazu, obvoz je po cesti Kozminci–Žetale–Rogatec.

Zaradi poplavljenega cestišča pa je v občini Majšperk zaprta lokalna cesta Lešje–Koritno.

Kje bo najhuje, preberite v članku Oranžno opozorilo zaradi morebitnih poplav.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije