SREČANJE UMETNIKOV

Po slikarski razstavi še pohod ob Kokri (FOTO)

V Hiši čez cesto organizirali šesto srečanje umetnikov.
Fotografija: Članice Društva Lipa Domžale Fotografiji: Janez Kuhar
Odpri galerijo
Članice Društva Lipa Domžale Fotografiji: Janez Kuhar

V Hiši čez cesto na Miljah v občini Šenčur, po domače Pr Franč, ki jo uspešno vodi Dragica Markun, so v soboto uspešno pripravili šesto slikarsko srečanje. Svoja dela, 36 slik, štiri lesene skulpture in dve keramični, so na dvorišču postavili na ogled člani Društva likovnikov Cerklje, Društva Lipa Domžale – slikarska sekcija in ustvarjalci upodabljajočih umetnosti v Kliničnem centru Ljubljana. Pripravili so tudi pohod ob reki Kokri.
Vaza Barbe Štembergar Zupan
Vaza Barbe Štembergar Zupan

Predstavili so se s slikami v različnih tehnikah, motivi pa so bili predvsem iz narave in kulturne dediščine občine Šenčur. Lesene skulpture so bile izvirne in so izrazile razmišljanje avtorjev, keramični pa sta bili izdelani v tehnološko zahtevni tehniki, ena je dekorirana z zlatom, druga (vaza) z oksidom in glazuro.

»Smo vesela in vedoželjna skupina, ki se rada druži in prenaša znanje in izkušnje. Razstavljamo po bolnišnicah in zdravstvenih domovih pa tudi po muzejih in galerijah. Z veseljem se udeležujemo tudi delavnic in likovnih kolonij. Na zdravih temeljih se lahko gradi prihodnost,« je povedala Barba Štembergar Zupan iz Kulturno-umetniškega društva Kliničnega centra Medicinske fakultete Ljubljana.
Gonilna sila srečanja Dragica Markun
Gonilna sila srečanja Dragica Markun

Uspešno so se predstavile tudi članice Lipe Domžale Milena Klemen, Tatjana Žmavc in Irena Osolnik. Likovni krožek, ki deluje že drugo desetletje, šteje dvanajst članov, vodi pa ga Marija Mojca Vilar.
Društvo likovnikov Cerklje je bilo ustanovljeno leta 1999. V njem se družijo ljubitelji likovnega ustvarjanja iz občine Cerklje in okolice.

Organizirajo delavnice risanja, slikanja, kaligrafije in drugih načinov likovnega ustvarjanja ter sodelujejo na različnih srečanjih likovnih ustvarjalcev v občini in širše po Sloveniji. Dragica Markun je predstavila sliko Petelina in dve leseni skulpturi, Marinka Štern Ptice, Jože Osterman sliko rdeče osvetljenih vršacev, Silva Česen pa sliko Zemlja.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije