KORONAVIRUS

Kacin razkril, kdaj bodo znane podrobnosti o turističnih bonih

Pri nas naj bi bilo devet aktivnih primerov okužbe.
Fotografija: Jelko Kacin. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Jelko Kacin. FOTO: posnetek zaslona

Slovenska vlada je po oceni stanja v Evropi odločila, da se na seznam držav za prehajanje državne meje brez omejitev doda Avstrijo, ki se tako pridružuje Hrvaški in Madžarski, je razkril Jelko Kacin. Za ostale države režim prehajanja meje ostaja nespremenjen. Z včerajšnjo odločitvijo avstrijske zvezne vlade, da odpravi nadzor na meji ter zdravstveni nadzor na mejah z Nemčijo, Lihtenštajnom, Švico, Slovaško, Slovenijo, Češko in Madžarsko, slovenskim državljanom ob vstopu v Avstrijo ne bo več potrebna obvezna samoizolacija ali potrdilo o neokuženosti z novim koronavirusom, pa so sporočili s slovenskega zunanjega ministrstva.

Končno odločitev o koriščenju t. i. turističnih bonov bo vlada sporočila v začetku prihodnjega tedna, je na novinarski konferenci še povedal vladni govorec za covid 19. Poudaril je, da se pri sprejemanju odločitve o bonih ni nič zalomilo in da finančna uprava (Furs) pripravlja program, s katerim se bo ta bon lahko aktiviral. Morda bi že v ponedeljek lahko predstavili način njegovega koriščenja, je še dodal.

Kacin je potrdil, da položaj državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo zapušča Aleš Cantarutti, ki z ministrstva pod vodstvom Zdravka Počivalška odhaja sredi tega meseca.

Po preplahu odlična novica za Slovenijo
Življenje v Sloveniji se počasi vrača v ustaljene tirnice, a je še vedno v senci koronavirusa. FOTO: Leon Vidic, Delo
Življenje v Sloveniji se počasi vrača v ustaljene tirnice, a je še vedno v senci koronavirusa. FOTO: Leon Vidic, Delo
Potem ko je v torek odjeknila novica o novih okužbah s koronavirusom na osnovni šoli v Mariboru, zaradi česar je v karanteni 42 ljudi (med njimi ni zaznati, da bi bil prisoten virus, je razkril Kacin in dodal, da vira te okužbe ni mogoče izslediti), je danes sledilo nekaj olajšanja: včeraj je bilo na novi koronavirus testiranih 828 ljudi, a so bili vsi izvidi negativni.

Statistika za včerajšnji dan je v znamenju številke 0. Toliko je bilo tudi število posameznih oseb na intenzivni negi (drugi dan zapored) in pa dnevno število umrlih kot tudi dnevno število odpuščenih iz bolnišnic.
 
Preberite tudi:

Kaj takega se ni zgodilo že od začetka epidemije, v karanteni več kot 40 ljudi



Na zdravljenju zaradi koronavirusne bolezni v bolnišnici ostaja pet oseb, skupaj pa jih je bilo iz bolnišnic odpuščenih 292. Skupno je bilo v Sloveniji potrjenih 1.477 primerov okužbe z novim koronavirusom, umrlo je 109 oseb. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje  je v Sloveniji devet aktivnih primerov okužbe.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije