NOSILEC LISTE

Po Potočnikovem ne PS na evropske pod taktirko Mencingerja?

Objavljeno 18. marec 2014 12.11 | Posodobljeno 18. marec 2014 12.13 | Piše: P. J.

Ko jih je zavrnil evropski komisar Potočnik, so začeli iskati novega kandidata. Zdaj naj bi to bil Jože Mencinger.

Jože Mencinger.

LJUBLJANA – Kot novega morebitnega kandidata za nosilca liste Pozitivne Slovenije na prihajajočih evropskih volitvah, ki bodo 25. maja, se omenja ekonomista Jožeta Mencingerja, poroča Večer.

Ni se še odločil

V PS so se znašli v težavah po tem, ko je evropski komisar Janez Potočnik dokončno zavrnil ponudbo za nosilca liste PS. Mencinger o ponudbi še ni sprejel odločitve, informacija pa naj bi v vrstah največje vladne stranke povzročila kar nekaj mešanih odzivov. Mencinger se je namreč v preteklosti izkazal za velikega evroskeptika, kar gotovo za nosilca liste na evropskih volitvah ne bi bila dobra popotnica.

Zapravljena priložnost

Priložnost za nosilca liste si je s preiskavami na domu v zvezi z afero Stožice zapravil minister za obrambo Roman Jakič, ki se ga je pred tem omenjalo za morebitnega kandidata. Z imenovanjem Borisa Štefaneca na čelo KPK pa naj bi si jo zapravila tudi Melita Župevc, ki je bila članica izbirne komisije. Župevčeva naj bi se po prvih podatkih nahajala na drugem mestu, vendar naj bi bilo zdaj njeno mesto ogroženo ravno zaradi Štefaneca.

Deli s prijatelji