VREME

Po peklenski vročini prihaja osvežitev, toda pozor ...

Nastajala bodo krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo.
Fotografija: Pred nevihto. Rab. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Pred nevihto. Rab. FOTO: Matej Družnik

Vročinski val še kar traja in marsikdo že komaj čaka napovedano osvežitev. Zvečer bo na severu spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami, predvsem na severovzhodu lahko nastane tudi kakšna močnejša. V drugi polovici noči se bo ozračje umirilo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

image_alt
Opozorilo: nad nami nevarnost, prihajajo nevihte


V notranjosti bo zjutraj nastalo nekaj nizke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, v alpskih dolinah okoli 10 stopinj Celzija. V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo. Predvsem nad hribovitimi kraji severne in zahodne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj.



Toda pozor: v petek popoldne in zvečer bodo lahko predvsem na severovzhodu Slovenije nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo.

V nedeljo bo dokaj sončno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. V ponedeljek bo pretežno jasno in vroče.

Nad Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad srednjo Evropo in Alpami se zadržuje vremenska fronta. K nam postopno doteka nekoliko hladnejši in prehodno nekoliko vlažnejši zrak.

image_alt
Pražili se bodo na 40 stopinjah Celzija, trpijo tudi številni Slovenci


Zvečer in v prvem delu noči bodo v krajih vzhodno in severno od nas še krajevne nevihte. Ob Jadranu bo zapihala šibka burja. V soboto bo večinoma sončno, predvsem v Alpah bo nastalo nekaj ploh ali neviht.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije