DRAMA NA NACIONALKI

Pred kamere stopil prvi mož RTV: Odstopil ne bom (VIDEO)

Imenovanje generalnega direktorja naj bi bilo nezakonito.
Fotografija: Andrej Grah Whatmough. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Andrej Grah Whatmough. FOTO: Voranc Vogel

Prejšnji teden smo poročali, da je bilo po odločitvi Višjega delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani imenovanje Andreja Graha Whatmougha za generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija januarja 2021 nezakonito. Odločitev višjega sodišča je zdaj komentiral tudi Grah Whatmough, ki je ob 12. uri stopil pred kamere.

V. d. generalnega direktorja je na tiskovni konferenci najprej komentiral dogajanje na današnji seji odbora DZ za kulturo. Vsem poslancem se je zahvalil za konstruktivno razpravo o poslovanju RTV Slovenija v preteklem letu. »V svojem nastopu v državnem zboru sem argumentirano zavrnil neutemeljene kritike. V vsakem trenutku smo pripravljeni objektivno pojasniti naše aktivnosti. Zato tudi pozdravljamo odločitev odbora za kulturo, da ta predlaga računskemu sodišču, da ta opravi revizijo,« je dejal.

Po besedah Graha Whatmougha se je v zadnjih dneh nekaj neutemeljenih kritik vsulo tudi na račun oddaje letnega poročila. Dejal je, da gre za zlonamerno zavajanje in neupravičeno blatenje ugleda RTV. Tudi tistih zaposlenih, ki svoje delo opravljajo profesionalno, je dodal.

Odstopil ne bo

Kot je dejal, so sodbo na RTV Slovenija prejeli, odločitev sodišča spoštujejo, se pa z njo ne strinjajo. »Ustaljeno prakso, ki nam jo je uspelo dokazati na prvostopenjskem sodišču, označi za popolnoma nerelavantno, po drugi strani pa se celotna argumentacija višjega sodišča nanaša na gospodarske družbe, ne pa na javne zavode,« je poudaril. Napovedal je tudi pritožbo na vrhovno sodišče.

Svet delavcev RTV Slovenija, koordinacija novinarskih sindikatov zavoda in sindikat novinarjev pozivajo v. d. generalnega direktorja zavoda k odstopu, a kot je danes zagotovil, se to ne bo zgodilo, saj po njegovem mnenju razlogov za njegov odstop ni. 

Celotno tiskovno konferenco si lahko ogledate v spodnjem videu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije