PO ŠKANDALU

Po napadu nasprotnikov cepljenja na RTV se je oglasil tudi Janša

Zaslediti je tudi omembo Triglava ...
Fotografija: Na kraju incidenta. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Na kraju incidenta. FOTO: Twitter

Skupina protestnikov, ki nasprotuje ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa in cepljenju proti covidu 19, je včeraj zvečer vdrla v prostore RTV Slovenija. Pri tem jim je uspelo vdreti tudi v studio informativnega programa, zato je posredovala tudi policija. Protestniki so razdeljevali letake, v katerih zahtevajo »varne šole in fakultete brez nagobčnikov in brez pogojev PCT«. Šlo je za člane gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS) pod vodstvom Ladislava Trohe, ki sicer pred stavbo RTV tedensko protestirajo že od spomladi.

Na dogodek se je odzvala tudi odgovorna urednica informativnega programa RTV Slovenija Manica Janežič Ambrožič in takšno ravnanje označila kot nedopusten napad na medije, novinarstvo in demokracijo. Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough pa je v Odmevih dejal, da gre za hud napad na medijsko hišo, ki ga vodstvo v najostrejši obliki obsoja. Oglasila se je tudi Rosvita Pesek, ki pravi, da je vsak teden isto in da so kot talci v lastni hiši.

image_alt
Nasprotniki cepljenja vdrli v studio RTV, zaposleni na pomoč klicali policiste (VIDEO)


Kritičen je bil tudi premier Janez Janša, ki je na twitterju poobjavil naslednje besedilo (nelektorirano): »A sedaj vidite kam pelje toleranca do triglavov ali še malo počakamo?« Tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs je obsodil petkov vdor skupine protestnikov, ki nasprotuje cepljenju proti covid-19, v prostore RTV Slovenija. Takšno dogajanje je plod tega, kar spodbujajo eden izmed vidnejših petkovih protestnikov Jaša Jenull, preboldski ravnatelj ter oddaja Tarča na TV Slovenija, je zapisal na Twitterju. Po Hojsovi oceni je zaradi takšnega dogajanja nujno zaostriti kazensko zakonodajo in zakon o javnem redu in miru.

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije