DELO POLICISTOV

Po Hojsovem zapisu Fajonova v zrak, oglasil se je tudi Janša

Hojs se prereka s Sindikatom policistov Slovenije. Zdaj pravi še, da jim manjka nekaj koleščkov.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Čivkanje notranjega ministra Aleša Hojsa na twitterju, ko je Sindikatu policistov Slovenije zabrusil, naj se spravijo delat, in jih označil za lenuhe, dobiva nove razsežnosti. Pričakovano se je oglasila predsednica opozicijske SD Tanja Fajon, ki je njegove izjave označila za nevarne in nesprejemljive. 

»Ne le notranji minister, pristojen tudi za delo policije, tudi novoimenovani podpredsednik SDS, ki policiste javno zmerja z lenuhi. Menjava generacij v vladajoči stranki odkrito širi nevarno, nesprejemljivo in nestrpno retoriko v samem vrhu vlade in slovenski družbi,« je zapisala Fajonova.

Hojs je nato zapisal, da Fajonova zagovarja neukrepanje policistov ob napadih na poslance.
Na ministrov zapis so se odzvali tudi v sindikatu, na katerega je letel ministrov očitek. »Spoštovani minister, za izdelavo ocene tveganja nosi vso odgovornost generalni direktor policije. Skladno s Pravili o obveščanju in poročanju je bil obveščen o dogajanju. Pozivamo vas, da v komunikaciji spoštujete Etični kodeks funkcionarjev v Vladi in ministrstvih,« so zapisali.

Hojs pa je nadaljeval v svojem stilu. »Po tem ko so napadali in pljuvali poslance,so policisti tam stali, opazovali in o tem obvestili direktorja al kako?In on naj bi po tem naročil oceno tveganja,da bi vi vedeli kako ukrepati! Halo?!Ne glede na kodeks je očitno, da vam nekaj koleščkov manjka. Kot rečeno:DELAT ZAČNITE!«

Oglasil se je tudi predsednik vlade, ki pa je zapisal, da je prav Fajonova tista, ki je spodbujala napade na poslance in ki podpira neukrepanje posameznih policistov ob kršitvah zakona. Janša je ob tem še napisal, da je to »po svoje logično, vendar skrajno zavržno«.https://twitter.com/aleshojs/status/1425766625987502084?s=20

In kaj je ministra Hojsa tako razjezilo, da je zapisal vse skupaj? Julija, po sprejemu novele zakona o nalezljivih boleznih, so bili nekateri poslanci deležni fizičnih in verbalnih napadov. Ker je prišlo do napadov pred državnim zborom, je generalni direktor policije Anton Olaj odredil strokovni nadzor nad delom policijske enote, ki varuje državni zbor, zaradi pomislekov o pasivnosti policistov.

image_alt
Minister Hojs jim je zabrusil: Začnite delati, lenuhi

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije