SOOČENJA

Po Golobu se je oglasil še Gale, ki namerava tožiti RTVS

Na listi stranke Naša prihodnost je aktualna poslanka Violeta Tomić.
Fotografija: Ivan Gale. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Ivan Gale. FOTO: Dejan Javornik

Upravno sodišče je včeraj ugodilo tožbi Gibanja Svoboda Roberta Goloba, ki je proti RTVS vložilo tožbo zaradi neenakopravne in diskriminatorne obravnave v predvolilnih soočenjih. RTVS je namreč Naši deželi Aleksandre Pivec dodelil status parlamentarne stranke, zdaj bo enako obravnavano tudi Gibanje Svoboda, ki bo tako prekinilo bojkot soočenj na RTVS.

image_alt
Velik preobrat: Golob se vrača na RTV-soočenja, a pri prvih se je zapletlo

Upravno sodišče je med drugim zavzelo stališče, če je član politične stranke poslanec v državnem zboru, potem ima ta stranka dejansko politično težo, pri čemer je nepomembno, koliko poslancev stranka ima.

Enako obravnavo na RTVS, torej kot parlamentarna stranka, pa zdaj zahteva tudi Naša prihodnost Ivana Galeta, saj na njihovi listi kandidira aktualna poslanka Violeta Tomić.

Na RTVS so po Galetovih besedah poslali dopis oziroma zahtevo, in če jim ne bo ugodeno, bodo enako kot Gibanje Svoboda vložili tožbo na upravno sodišče. Ob tem Gale poudarja, da sicer ne vidi potrebe po vlaganju tožbe, če takšna sodba že obstaja. »Sodna praksa je jasna,« je zaključil Gale, ki pravi, da soočenj na RTVS sicer ne bodo bojkotirali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije