ZA POŽRTVOVALNOST

Po boju z virusom brezplačni oddih na morju

Zdravstveno osebje si bo novih moči nabiralo v Hotelu Palace Kempinski Portorož. Požrtvovalnost v času epidemije.
Fotografija: MK Group zdravstvenemu osebju daruje oddih na morju FOTO: Foto: Mk Group
Odpri galerijo
MK Group zdravstvenemu osebju daruje oddih na morju FOTO: Foto: Mk Group

V zahvalo za strokovno delo, požrtvovalnost in pripravljenost pomagati Družba MK Group, z ustanoviteljem in lastnikom družbe Miodragom Kostićem na čelu, 450 zdravnikom in zaposlenim v zdravstvu iz vse regije, ki so v času epidemije skrbeli za obolele za covidom-19, podarja brezplačni tridnevni oddih.

Zdravniki ter zdravstveno osebje s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana, Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Maribor, Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja Splošne bolnišnice Celje, Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergije Golnik bodo imeli med 15. junijem in 15. avgustom 2020 priložnost tridnevnega brezplačnega oddiha v hotelu Kempinski Palace Portorož. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, Kostić, predsednik MK Group, družbeno odgovornost razume globalno in tovrstno zahvalo izkazuje tudi v Srbiji in na Hrvaškem.
Miodrag Kostić družbeno odgovornost razume globalno. FOTO: Arhiv MK Group
Miodrag Kostić družbeno odgovornost razume globalno. FOTO: Arhiv MK Group

»Epidemija koronavirusa je pokazala, da družbena odgovornost ne more biti zgolj izraz dobre volje gospodarskih družb, temveč nuja, če želimo živeti v humani in odgovorni družbi. MK Group zato 450 zdravnikom in medicinskim sestram iz vse regije podarja brezplačen oddih v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Posebno nas veseli, da bomo v našem hotelu Kempinski Palace Portorož gostili 100 zaposlenih na klinikah in oddelkih za infekcijske bolezni in vročinska stanja iz Ljubljane, Maribora, Celja in Golnika. S tem želimo prispevati k boju proti epidemiji in hkrati izraziti našo zahvalo tistim, ki so v boju prispevali največ,« pravi Jovan Purar, direktor MK Group, lastnice hotela Kempinski Palace Portorož.


 

Zdravniki: Naše delo ni bilo spregledano


Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar uspeh zdravstva vidi v dobri organiziranosti bolnišnic pa tudi dobrodelnosti gospodarstva in posameznikov. »Takšna ravnanja donatorjev nas navdihujejo in hvaležni smo jim, da naše delo ni spregledano,« pravi predstojnica oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja v UKC Maribor Nina Gorišek Miksić. Zaposleni, ki so »bili v času epidemije koronavirusa najbolj obremenjeni, si bodo lahko nabrali novih moči«.



Na to, da se celjska bolnišnica s takšnimi razmerami še ni srečala, pa je kljub temu delovala odlično, je spomnila direktorica SB Celje Margareta Guček Zakošek. »Ocenjujem, da je bolnišnica delovala odlično tako v organizacijskem kot v strokovnem smislu. Popolnoma nova organizacija dela je bila in ostaja izziv za vse zaposlene, ki pa so se med epidemijo zelo povezali, saj so meje med oddelki z ustanavljanjem novih enot izginile. Ponosna sem na sodelavce! Ne le da smo ves ta čas obvladovali delovanje bolnišnice in njeno varnost, temveč smo v veliki meri pomagali tudi pri reševanju situacije v DSO Šmarje pri Jelšah in v regiji, kjer je bil največji epicenter okužbe v Sloveniji.«


»Epidemija je od nas zahtevala, da smo se tako rekoč čez noč pripravili na ukrepe za preprečevanje širjenja virusa in nego obolelih za covidom-19. Zdravstveno osebje je v bolnišnici preživelo več tednov in tako tvegalo tudi lastno zdravje za pomoč drugim. Ob donaciji spoznavamo, da je družbi resnično mar za naše strokovno delo in prizadevanje,« pa je izjavil Aleš Rozman, direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije