BRUTO

Plače zaposlenih na RTV: toliko z dodatki zasluži Miša Molk

Znano, koliko znašajo mesečni prihodki najbolje plačanih na RTV Slovenija.
Fotografija: Miša Molk. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Miša Molk. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

V začetku letošnjega leta smo poročali o višini plač 50 najbolje plačanih zaposlenih na RTV Slovenija. Na spletnem portalu Siol so tokrat pridobili podatke o tem, koliko mesečni prihodek zaposlenih znaša skupaj z dodatkom na delovno dobo. Novembrska plača brez dodatka za delovno dobo dolgoletne voditeljice Miše Molk je znašala 4068 evrov, decembrska pa skoraj 500 evrov več, in sicer 4503 evre. Razlika je dodatek za delovno dobo. Nekdanji direktor RTVS in trenutni vodja regionalnega centra Marko Filli ima plačo z dodatkom 4468 evrov, kar je 332 evrov več kot njegova novembrska plača brez dodatka. 

Bruto plača novinarke in voditeljice Lidije Hren je novembra znašala 3960 evrov, z upoštevanim dodatkom za delovno dobo pa je za 500 evrov višja. Plača novinarke in voditeljice Erike Žnidaršič je brez dodatka za delovno dobo znašala 3960 evra, z dodatkom pa 4195 evrov. Nekoliko višji dodatek za delovno dobo prejema voditelj in novinar Igor E. Bergant. Njegova novembrska bruto plača je brez dodatka znašala 3817 evra, z dodatkom pa je decembra lani prejel 350 evrov več. 

image_alt
Kdo z RTV Slovenija ne govori resnice: Miša Molk pravi eno, Valentin Areh drugo

Molkova ostala brez oddaje

Miša Molk je pred dobrimi 14 dnevi na facebooku sporočila, da se poslavlja od svoje oddaje, kar so ji pravzaprav napovedovali že konec minulega leta. A direktor TV Slovenija Valentin Areh je predstavil povsem drugačno plat zgodbe. Kot je dejal, so izjave Molkove neresnične. Izpostavil je slabo gledanost oddaje, ki je RTV stala 40 tisočakov, zato so sklenili, da enkrat mesečno oddaja ni dovolj, voditeljico pa pozvali, da pripravi vsak teden takšno oddajo, saj bi na ta način dvignili gledanost. A Molkova naj bi takrat predlog zavrnila, saj da bi bila z oddajo, ki bi bila na sporedu vsak teden, preveč obremenjena. Kot so poročali v Suzy, se bo Molkova letos poleti upokojila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije