PRIMORJE

Plačali, da bi se izognili stečaju

Objavljeno 19. marec 2012 15.47 | Posodobljeno 19. marec 2012 15.47 | Piše: T. L., STA

Uprava Primorja zaposlenim izplačala minimalne plače.

Še vedno betonirajo. Kdaj bo stekel promet, ne ve nihče

AJDOVŠČINA – Kot je uprava ajdovskega Primorja obljubila sredi prejšnjega tedna, so zaposleni danes dobili izplačane minimalne plače. Tako je uprava izpolnila pogoj, da ji na pristojnem sodišču ni bilo treba vložiti predloga za stečaj.

Preostanek plač konec meseca

Preostali del februarskih plač bodo delavci dobili predvidoma konec tega meseca, je še povedala vodja odnosov z javnostjo v Primorju Ivana Bratož. Na zahtevo koordinacije sindikatov v Primorju so ob plači izplačali tudi sredstva za izplačilo stroškov v zvezi z delom.

V torek se bo uprava ponovno sestala s koordinacijo sindikatov v družbi. Pričakuje namreč, da bodo vsi zaposleni še naprej tvorno prispevali k nemotenemu izvajanju delovnih procesov v družbi.

V treh letih bi poplačali 75 odstotkov dolga

Ker razgovori z državo in nebančnimi upniki še vedno potekajo, je uprava Primorja banke upnice zaprosila za podaljšanje veljavnosti ponudbe in za ponovno proučitev nujnosti izpolnitve vseh pogojev v zahtevanih obsegih. Uprava družbe namreč meni, da so minimalni pogoji za uspešnost sanacije družbe, ob razpoložljivosti finančnih ukrepov v letu 2012, izpolnjeni. To je neodvisno potrdila tudi študija, ki jo je vzporedno s sanacijskim programom izdelalo mednarodno podjetje Price Waterhouse Coopers.

Primorje je nebančnim upnikom ponudilo poplačilo 75 odstotkov dolga v prihodnjih treh letih. Do konca prejšnjega tedna je družba zagotovila nekaj več kot 50 odstotkov vrednosti zahtevanih prispevkov. Kot pravijo, brez sodelovanja večjih ključnih dobaviteljev, kot je npr. Petrol, pogoja ni mogoče izpolniti.

Deli s prijatelji