PESTRO DOGAJANJE

Pivčeva vztraja pri svojem, odstopila ne bo

Predsednici stranke se vse bolj maje stolček, a sama, kot kaže, ne bo odšla.
Fotografija: Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar. FOTO: Voranc Vogel

Po več kot triurni zamudi sta po zasedanju izvršnega odbora Desusa pred novinarje vendarle stopila Aleksanda Pivec in strankin govorec Janez Ujčič ter sporočila, da Aleksandra Pivec za zdaj ostaja predsednica stranke, a bo na izrednem kongresu predlagala glasovanje o zaupnici.

»Izvršni odbor predlaga sklic izrednega kongresa stranke, kjer bo Aleksandra Pivec ponudila glasovanje o zaupnici,« je povedal Ujčič in dodal, da bo kongres izpeljan čim prej, najkasneje do konca leta 2020. 

Ujčič je še povedal, da je izvršni odbor sklenil, da predsednica stranke prenaša pooblastila za komunikacijo s poslansko skupino na enega izmed treh podpredsednikov. Na koga, še ni jasno, ime bodo uskladili s poslansko skupino.

Kratko, jedrnato in brez vprašanj


Izvršni odbor se je seznanil tudi s pravnim mnenjem inštituta za ustavno pravo o morebitni razrešitvi Pivčeve že na svetu stranke.

Pivčeva po zasedanju odbora ni bila zgovorna, prav tako ni odgovarjala na novinarska vprašanja. Na kratko je povedala le, da je bila za predsednico izvoljena na demokratičen način in da upa, da se bo to načelo demokratičnosti upoštevalo tudi na izrednem kongresu, na katerem se bo odločalo o njeni morebitni zaupnici.  Pivčeva je ob tem dejala, da je bila izvoljena za predsednico stranke na kongresu, zato pričakuje, da bo tudi o njeni nezaupnici odločal kongres.

Svet stranke bo sklican predvidoma za četrtek prihodnji teden.

Ujčič je še dodal, da je prva dva sklepa izvršni odbor potrdil soglasno.

Afere Aleksandre Pivec


Vodstvo najmanjše vladne stranke se je sestalo za tem, ko so poslanci stranke Pivčevo pozvali k odstopu, v četrtek pa je pokrajinski odbor Desusa za Južno Primorsko, ki mu predseduje minister za zdravje Tomaž Gantar, svetu stranke predlagal glasovanje o razrešitvi predsednice Pivčeve, če ne bo odstopila sama. Po njihovem mnenju »med člani in v javnosti ne uživa več osebnega ugleda, s tem pa krni tudi politični ugled stranke«.

Po sestanku bo vodstvo stranke stopilo pred javnost, prenos tiskovne konference bomo prenašali tudi na naši spretni strani. Predvidena je po 12. uri.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije