PISMO ČLANOM

Pivčeva pred dnevom obračuna: »Obtožujejo me veliko stvari«

Potem ko je svet Desusa pred dvema tednoma Aleksandri Pivec izrekel nezaupnico, bo jutri predvidoma obravnaval tudi predlog za njeno razrešitev.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Predsednica Desusa Aleksandra Pivec se je dan pred odločanjem sveta stranke o njeni funkciji s pismom obrnila na članstvo. Meni, da lahko o njeni funkciji odloča kongres, sama pa ne bo odstopila.

Preberite še: Pivčeva bo pravico iskala na sodišču, če bo treba
Pivčeva ekskluzivno o odstopu

»Odgovornost, da stranko vodim, mi je dalo članstvo, in jaz sem jo sprejela. Če zaupanja članstva ni več, kar bo članstvo povedalo na kongresu, bom to odločitev spoštovala.« Po mnenju Pivčeve želijo posamezniki znotraj stranke s svojim početjem odvzeti pravico članstvu do izbire predsednika in s tem zagotoviti uveljavitev svojih lastnih interesov, ne interesov stranke.


Izvršni odbor je že 14. avgusta sprejel sklep za predčasen sklic kongresa Desusa, vendar svet stranke po njenih ocenah s tem odlaša. V primeru upoštevanja sklepov izvršnega odbora bi danes bili že zelo blizu datuma novega kongresa, je prepričana.

»Obtožujejo me veliko stvari. Na očitke sem odgovorila in bom odgovarjala tudi v prihodnje. Vedno sem ravnala in ravnam zakonito in transparentno. Če sem karkoli naredila narobe, bom sprejela posledice,« piše Pivčeva. Namero, da bi jo lahko razrešil svet stranke, je označila za nevaren precedens, upa pa, da članstvo pri tem ne bo sodelovalo.
Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar. FOTO: Voranc Vogel
Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar. FOTO: Voranc Vogel

Napovedala je, da ne bo dovolila, da posamezniki ali politične struje na pravno sporen in nedemokratičen način mečejo slabo luč na delovanje stranke.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije