PONUDBA ODDANA

Pipistrel bi kupil Adrijino letalsko šolo, Pečečnik pa ...

Šolanje pilotov želijo nadaljevati na Brniku in morda celo v Mariboru.
Fotografija: Ivo Boscarol med poletom. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Odpri galerijo
Ivo Boscarol med poletom. FOTO: Aleš Černivec, Delo

AJDOVŠČINA – Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je prejel pet ponudb za tisto, kar je ostalo od propadle Adrie Airways. Celotno premoženje bi po poročanju medijev kupil Joc Pečečnik, Izeta Rastoderja pa zanima spričevalo za komercialne polete. Ivo Boscarol je za STA potrdil, da je oddal ponudbo za Adrijino letalsko šolo.

Joc Pečečnik je za TV Slovenija potrdil, da je njegovo podjetje Elektronček oddalo ponudbo. Kot je dodal, pri tem sodelujejo s podjetjem iz tujine, ki se ukvarja z letalstvom. Časnik Finance pa na svojih spletnih straneh dodaja, da bi Pečečnik na pogorišču Adrie zgradil novo Adrio skupaj s partnerjem iz tujine in nekdanjim šefom Adrie Markom Anžurjem. Vloga Elektrončka pri tem je ugotoviti, ali je na premoženju Adrie Airways še kaj takega, da bi se dalo to letalsko podjetje ponovno vzpostavili. »Če se bo izkazalo, da je to mogoče, bomo pripravili načrte in verjetno te stvari odkupili,« je za TV Slovenija še dejal Pečečnik.

Izet Rastoder, ki je obogatel z uvozom banan, zdaj pa vlaga tudi v nepremičnine in druga podjetja, je za TV Slovenija povedal, da se zanima za Adrijino spričevalo AOC. To podjetju omogoča opravljanje letalskih prevozov v komercialne namene.

»Pipistrel že ima svojo letalsko akademijo, vendar bi jo rad nadgradil z Adrijino šolo in jo z njo združil,« je pojasnil Boscarol. Pipistrelova letalska akademija bi se po nakupu nato preselila na Brnik in delno tudi v Maribor, saj je tamkajšnje letališče primerno za šolanje, tako začetno kot tudi kasnejše šolanje na večjih letalih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije