VOZNIK ŠOLSKEGA AVTOBUSA

Pijan prevažal več kot 10 otrok, po trčenju peljal naprej

Med manevriranjem je trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča.
Fotografija: Policija je vozniku vzela vozniško dovoljenje (simbolična fotografija). FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Policija je vozniku vzela vozniško dovoljenje (simbolična fotografija). FOTO: Jure Eržen/Delo

V ponedeljek ob 7.05 je voznik šolskega avtobusa med manevriranjem trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. V trčenju se je poškodovalo steklo na avtobusu, razbilo pa se je tudi več stekel avtobusnega postajališča. V nesreči nobeden od otrok ali drugih oseb ni bil poškodovan, so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Voznik avtobusa, na katerem je bilo takrat 10 do 15 otrok, je po trčenju nadaljeval vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok. Šele kasneje je o poškodbi vozila obvestil nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti še policijo.


Nesrečo obravnavali kot prekršek


Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel še več kot dve uri po nesreči v organizmu 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (približno 0,6 promila), čeprav bi moral biti popolnoma trezen. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo.

O ugotovitvah so policisti seznanili dežurno državno tožilko pristojnega tožilstva, saj so obstajali razlogi za sum, da je voznik storil kaznivo dejanje. Po proučitvi je pristojna tožilka podala usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Zaradi tega so vozniku policisti vročili plačilni nalog.

______________
 

Obvestilo uredništva


Prvotna različica članka je bila opremljena s simbolično fotografijo, na kateri sta bila razvidna ime uglednega slovenskega družinskega avtobusnega podjetja z dolgoletno tradicijo in obraz voznika avtobusa. Fotografijo smo uporabili zgolj v simbolične namene in jo tako tudi podpisali, žal pa je pri nekaterih bralcih utegnila sprožiti vtis, da sta dogodka povezana. Te povezave seveda ni: voznik ter avtobusno podjetje s simbolične fotografije nista vpletena v zgoraj opisani dogodek. Prizadetim se za nevšečnosti opravičujemo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije