V SLOVO

Znana Slovenka žaluje: umrla ji je hčerka Sofia

Objavljeno 22. oktober 2020 10.06 | Posodobljeno 22. oktober 2020 10.18 | Piše: N. Č.

Sofia se je rodila z redko gensko napako.

Sofia v objemu najbližjih. FOTO: Instagram
Mama Petra Greiner je s svojo hčerko Sofio, ki se je rodila z redko gensko napako, javnost osveščala o drugačnih in posebnih otrocih. Pred nekaj dnevi je deklica za vedno zaprla oči.

image
Skupni trenutki Petre in Sofie. Sofia je imela kljub svoji hudi prizadetosti veliko voljo do življenja.  FOTO: osebni arhiv
»Dragi moji, pred dnevi je v večnost je zaspala naša Sofia. Prosim lepo, ne pošiljajte sveč, lahko pa nakažete na TRR Zavoda 13 in s tem pomagate, da delamo naprej to, česar brez nje nikoli ne bi,« je zapisala Petra, ki je bila dolga leta navdih mnogim mamam.
Preberite tudi: FOTO: Petra podpisala dokument, naj njene hčere ne oživljajo
Sofia se je rodila z redko gensko napako trisomijo 13 in statistika kaže, da 85 odstotkov otrok umre v prvem mesecu. A kljub temu je Sofia preživela še nekaj veselih, čeprav ne običajnih in lahkotnih otroških let v objemu svojih družinskih članov.

Petra je ustanovila Zavod 13 z željo, da posebni otroci ne bi več pritegovali pogledov začudenja, skriti v zavodih, za zidovi hiš, sami v sebi obremenjeni s starši, ki jih je njihova diagnoza potolkla.

Družini izrekamo iskreno sožalje.
Deli s prijatelji