V SLOVO

Znana Slovenka žaluje: umrla ji je hčerka Sofia

Sofia se je rodila z redko gensko napako.
Fotografija: Sofia v objemu najbližjih. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Sofia v objemu najbližjih. FOTO: Instagram

Mama Petra Greiner je s svojo hčerko Sofio, ki se je rodila z redko gensko napako, javnost osveščala o drugačnih in posebnih otrocih. Pred nekaj dnevi je deklica za vedno zaprla oči.

Skupni trenutki Petre in Sofie. Sofia je imela kljub svoji hudi prizadetosti veliko voljo do življenja.  FOTO: osebni arhiv
Skupni trenutki Petre in Sofie. Sofia je imela kljub svoji hudi prizadetosti veliko voljo do življenja.  FOTO: osebni arhiv
»Dragi moji, pred dnevi je v večnost je zaspala naša Sofia. Prosim lepo, ne pošiljajte sveč, lahko pa nakažete na TRR Zavoda 13 in s tem pomagate, da delamo naprej to, česar brez nje nikoli ne bi,« je zapisala Petra, ki je bila dolga leta navdih mnogim mamam.
Preberite tudi: FOTO: Petra podpisala dokument, naj njene hčere ne oživljajo
Sofia se je rodila z gensko napako trisomijo 13 in statistika kaže, da 85 odstotkov otrok umre v prvem mesecu. A kljub temu je Sofia preživela še nekaj veselih, čeprav ne običajnih in lahkotnih otroških let v objemu svojih družinskih članov.

Petra je ustanovila Zavod 13 z željo, da posebni otroci ne bi več pritegovali pogledov začudenja, skriti v zavodih, za zidovi hiš, sami v sebi obremenjeni s starši, ki jih je njihova diagnoza potolkla.

Družini izrekamo iskreno sožalje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije