PRENOVA

Pet ritualov v Radencih

Prenovljeni Salon zdravja je Zdravilišče Radenci v malem; pitje radenske nadgradili s plavanjem v mineralni vodi
Fotografija: Strokovni vodja v zdravilišču Andrej Vugrinec še vedno priporoča pitje mineralne vode trikrat na dan.
Odpri galerijo
Strokovni vodja v zdravilišču Andrej Vugrinec še vedno priporoča pitje mineralne vode trikrat na dan.

V  Zdravilišču Radenci so letos po 40 letih obnovili pitno dvorano in obnovili Salon zdravja. Prostor je namenjen sprostitvi in dobremu počutju ob pitju mineralne vode iz najstarejšega vrelca. Pri izviru želijo ustvariti posebno izkušnjo, ki po besedah direktorice hotelov v Zdravilišču Radenci Vesne Maučec pomeni popolnoma novo doživetje dobrodejnih mehurčkov, saj se tamkajšnja mineralna voda po vsebnosti ogljikovega dioksida uvršča med najbogatejše v Evropi.
Pitje mineralne vode je še vedno eden od stebrov ponudbe v Zdravilišču Radenci.
Pitje mineralne vode je še vedno eden od stebrov ponudbe v Zdravilišču Radenci.

»Želeli smo, da Salon zdravja predstavlja Zdravilišče Radenci v malem, torej prostor, v katerem se naši gosti dobro počutijo in kjer začnejo proces skrbi za svoje zdravje, to pa se nato nadaljuje skozi celotno zdravilišče,« je povedala direktorica.

Pred prenovo so v pitni dvorani ponujali predvsem Hennovo pitno kuro mineralne vode, bogate z ogljikovim dioksidom, ki ima, kot pravijo, številne pozitivne učinke na zdravje in dobro počutje, zdaj so v njem pripravili program petih ritualov.

V okviru tega, kot pojasni specialist interne medicine in kardiologije ter strokovni vodja v zdravilišču Andrej Vugrinec, dr. med., še vedno ponujajo Hennovo pitno kuro mineralne vode, ob njej pa kopel z ogljikovim dioksidom, ki pomaga uravnavati tlak, izboljša počutje in okrepi odpornost, za zdravo srce priporočajo plavanje v mineralni vodi in vodeno vadbo, poleg tega pa jabolko na dan, ki ga gostje dobijo v sobi, ter pohod med vrelci življenja po poti, kjer je Karl Henn odkril radensko mineralno vodo.


Študent medicine je vrelec leta 1833 odkril po naključju, po več kot 30 letih pa se je kot zdravnik vrnil v Radence in leta 1869 odkril glavni vrelec.
Zaradi blagodejnih podnebnih učinkov, v teh krajih je sončnih več kot 250 dni na leto, imajo Radenci tudi naziv bioklimatsko zdravilišče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije