IZVEDELI SMO ZA CRKLJANJE V VISOKOGORJU

Pet dni ujeta v snegu na Kredarici

Objavljeno 10. november 2017 14.45 | Posodobljeno 10. november 2017 14.50 | Piše: A. K.
Zaradi snega in dežja reševalci niso mogli do njiju, družbo so jima delali vremenoslovci.
Tako je trenutno stanje na Kredarici.

KRANJSKA GORA – V zadnjih dneh je pogled na slovensko visokogorje idiličen, pravzaprav zelo zimski. Sneg je ponekod pošteno zapadel, celo več kot meter ga je na določenih območjih. Vreme zato v teh dneh ni ravno naklonjeno planincem in hribolazcem, kar sta na lastni koži na naših tleh izkusila tuja državljana, moški in ženska.

Domnevna državljana Nemčije in Alžirije sta se namreč v nedeljo odpravila na Kredarico, kjer pa ju je presenetilo močno sneženje. Na Kredarici sta obtičala vse do danes, saj reševalci zaradi snega in dežja ter neugodnih vremenskih razmer niso mogli do njiju, prav tako pa je bilo prenevarno, da bi se sama podala v dolino.

Družbo so jima delali vremenoslovci na Kredarici, ki so planinca, kot nam je zaupal Joža Martinjak iz GRS Mojstrana, ki je sodeloval pri njunem reševanju, »pockrljali«. »Snega na Kredarici je več kot meter, zato je bilo nevarno tudi zaradi plazov,« nam je povedal Martinjak in dodal, da planinca nista bila poškodovana. V šali je dodal: »Od nedelje do petka sta imela krajše počitnice v visokogorju.«

Deli s prijatelji