DOBRA NOVICA ZA VOZNIKE

Pazite, kaj počnete! V Slovenijo se je vrnil fotografski avtomobil

Google Street View se je vrnil v Slovenijo, da bi osvežil lokalne podatke na svojih zemljevidih.
Fotografija: Googlov avto s 360-stopinjsko kamero spet v Sloveniji. FOTO: Walter Baxter
Odpri galerijo
Googlov avto s 360-stopinjsko kamero spet v Sloveniji. FOTO: Walter Baxter

Ameriški tehnološki velikan Google, ki s storitvijo Street View (Ulični pogled) omogoča uporabnikom navidezno raziskovanje sveta, danes začenja pot po Sloveniji. V več krajih po državi bo mogoče Googlove avtomobile s kamero na strehi opazovati do oktobra, je razvidno s spletne strani Google Zemljevidi. Street View je priljubljena funkcija Googlove aplikacije Zemljevidi, ki je trenutno na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike.

V Sloveniji je Google začel snemanje poleti 2013, posnetke pa je v storitev Street View vključil v začetku leta 2014. Od takrat redno posodablja svojo bazo posnetkov.


Fotografirali bodo številna slovenska mesta


Zdaj bodo Googlovi avtomobili ponovno obiskali številna slovenska mesta. Pot začenjajo danes, njen glavni namen pa je osvežitev posnetkov mest, cest in avtocest. Obiskali bodo tako večja mesta, med njimi Ljubljano, Maribor in Kranj, pa tudi manjša, denimo Grosuplje, Idrijo in Trebnje.

Street View prikazuje 360-stopinjske panoramske posnetke ulic in kulturnih znamenitosti. Ker se infrastruktura v mestih in med mesti nenehno spreminja ter s časom razvija, Google posnetke redno posodablja, pri čemer zagotavlja, da spoštuje varovanje zasebnosti. Zbrane posnetke tako pred vsako objavo obdelajo s posebno tehnologijo, s katero zameglijo obraze oseb in registrske tablice, da jih ni mogoče identificirati. Možna je tudi naknadna odstranitev posnetkov, in sicer s klikom na gumb Prijavi težavo v spodnjem desnem kotu katerega koli posnetka.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas