NEURJA

Napovedi so se uresničile: nevihte zajele Slovenijo (FOTO in VIDEO)

Vremenoslovci so ves dan svarili pred burno nočjo.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Darko, bralec poročevalec
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Darko, bralec poročevalec

Zahodno Slovenijo bo dosegla vremenska fronta z nevihtami, ki se bodo ponoči razširile nad večji del države, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Zvečer in ponoči so ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra. Razmere za nastanek močnih neviht in neurij bodo ugodne zlasti v zahodni polovici Slovenije, predvsem na Notranjskem in Primorskem. Pestro vremensko dogajanje je pričakovati tudi v Istri in Kvarnerju, poroča portal neurje.si.

Nekatere dele Slovenije so že zajele padavine. Bralka Andreja iz Portoroža poroča o močnejši nevihti, grmenje pa je slišati tudi v osrednji Sloveniji.Kako se nalivi in nevihte pomikajo po državi, si oglejte na spodnji radarski sliki padavin.

 

Jutri dopoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodu, začelo se bo jasniti. Čez dan bo dokaj sončno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 °C.

Kakšno pa je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije