VESELJE

Otroke s pesmijo poslali na morje

Na dobrodelnem koncertu so zbirali sredstva za rejniške otroke. Z njimi jim bodo omogočili, da bodo počitnice preživeli na obali.
Fotografija: Simona Vodončnik med nagovorom
Odpri galerijo
Simona Vodončnik med nagovorom

Društvo rejnic celjske regije, ki ga že šesto leto vodi Savinjčanka Simona Vodončnik, je organiziralo dobrodelni koncert za rejniške otroke, da bi zbrali denar za njihove počitnice na morju. Koncert vsako leto organizirajo v eni od občin, od koder so rejniške družine. Letos je bila to občina Žalec, prireditev pa je potekala v športni dvorani OŠ Griže.
Polna dvorana je ta dan sama po sebi pričala o pomembnosti, srčnosti in dobrodelnosti dogodka, ki bo z zbranim denarjem omogočil rejencem, da bodo preživeli del počitnic na soncu ob morju.
Simona Vodončnik med nagovorom
Simona Vodončnik med nagovorom


Kot vedno so organizatorji poskrbeli za bogat koncertni program, ki sta ga tokrat vodili pevka in sovoditeljica Slovenskega pozdrava na TV Slovenija Darja Gajšek in 13-letna Darjina soseda Maruša Mlakar, ki je navdušila kot sovoditeljica in kot pevka. Prireditev je začela Godba Zabukovica skupaj z libojskimi mažoretkami, v nadaljevanju pa so zaigrali še s citrarjem Božom Trnovškom in domačo pevko Laro Tanjšek. Oder so nato zavzeli otroci Vrtca Griže, ki so z vzgojiteljicama pripravili prisrčen program. Zbrane je pozdravila in nagovorila predsednica društva Simona Vodončnik in poudarila pomen koncerta ter veselje otrok, ki bodo s pomočjo zbranih sredstev lahko uživali na morju. »Vsako leto smo več kot presenečeni nad toplimi odzivi ljudi in vsem in vsakemu posebej se v imenu vseh nas rejnic in rejnikov ter naših otrok iskreno zahvaljujem za vso pomoč, enako tudi vsem, ki naše prizadevanje podpirate kot nastopajoči glasbeniki in kot obiskovalci koncerta,« je med drugim dejala Vodončnikova. Zahvalila se je tudi judoistki Luciji Polavder, ki je pomagala pri organizaciji dogodka, in predala besedo še županu Janku Kosu ter ravnateljici OŠ Griže Mariji Pavčnik.
Na koncu so skupaj zapeli in zaigrali vsi nastopajoči. FOTOGRAFIJE: DARKO NARAGLAV
Na koncu so skupaj zapeli in zaigrali vsi nastopajoči. FOTOGRAFIJE: DARKO NARAGLAV

Prireditev so s svojimi nastopi popestrili Navihani muzikantje, Kvartet Svit z Marino, priljubljen duet Tjaša Hrovat in Uroš Steklas, ansambel Vihar, šolski band OŠ Griže in ansambel Veseli Dolenjci. Zaplesale so mažoretke, Darja Gajšek pa je predstavila dve svoji novi pesmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije