KORONAUKREPI

Osebna prijava začasnega prebivališča do nadaljnjega ni mogoča

Začasno prebivališče lahko sicer državljani še vedno prijavijo, na voljo pa so štiri možnosti.
Fotografija: V zadnjih dneh uradniki beležijo povečano število prijav začasnega ali stalnega bivanja. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
V zadnjih dneh uradniki beležijo povečano število prijav začasnega ali stalnega bivanja. FOTO: Blaž Samec, Delo

Prijave začasnega prebivališča osebno ali prek pooblaščenca do nadaljnjega ni več mogoče opraviti, so sporočili z ministrstva za javno upravo. Na voljo ostajajo štiri elektronske poti.

Obvestilo ministrstva je pomembno v luči odloka, ki je bil uveljavljen v ponedeljek in državljanom prepoveduje gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča.



Odlok sicer določa nekaj izjem, med drugim za prihod na delo, opravljanje gospodarskih in kmetijskih dejavnosti in nego družinskih članov. Prav tako je dovoljen dostop do tistih trgovin in storitev, ki v času epidemije ostajajo odprte. Če te storitve niso zagotovljene v občini prebivališča, je dostop dovoljen v drugo občino, vendar le do najbližje dostopne storitve po javni cesti ali poti.
Minister: Na pogreb lahko greste, po nakup v drugo občino pa le izjemoma (VIDEO)
Z ministrstva za javno upravo so zdaj sporočili, da stranke upravnih enot zaradi epidemije novega koronavirusa in vseh ukrepov za preprečevanje širjenja do nadaljnjega ne bodo mogle osebno ali prek pooblaščenca opraviti prijave začasnega prebivališča.
Konec vikend turizma: gibanje le še v svoji občini; v trgovino le z masko (VIDEO)
Začasno prebivališče lahko sicer državljani še vedno prijavijo, na voljo pa so štiri možnosti: prijava pisno po pošti na naslov upravne enote, s kvalificiranim digitalnim potrdilom prek portala e-Uprave, elektronsko, brez digitalnega potrdila (na portalu e-Uprave z uporabo splošne vloge za prijavo začasnega prebivališča) ali pa s pošiljanjem skeniranih lastnoročno podpisanih vlog, dokazil o pravici do prebivanja na naslovu in izjavo o naslovu za vročanje na elektronske naslove upravnih enot.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije