OB PRAZNIKU DELA

Optimistični minister: Ni vse tako črno, poglejte v trgovske centre

Objavljeno 04. maj 2015 10.25 | Posodobljeno 04. maj 2015 11.11 | Piše: Mo. S.

Minister za javno upravo je prepričan, da smo kljub dolgotrajni krizi ena najuspešnejših držav glede ohranjanja socialnih pravic.

Boris Koprivnikar.

LJUBLJANA – Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se je ob prazniku dela odločil, da zaradi vsesplošnega pesimizma objavi nekaj primerjav, ki menda kažejo, da nam vendarle ni tako slabo.

»Brezposelnost se vztrajno zmanjšuje, gospodarska rast je stabilna in dobro kaže tudi za prihodnja leta, če ne bomo (spet) postali nepremišljeni. Mednarodne ocene so se bistveno izboljšale, tudi obrestne mere so občutno padle, kar je pomembno, saj še vedno porabimo več, kot ustvarimo, zato se moramo zadolževati,« je spomnil na facebooku.

»Boleča sanacija bank se počasi končuje«

Kot pravi, dobrih 800.000 zaposlenih plačuje prispevke za že več kot 600.000 prejemnikov pokojnin, kljub temu pa nam uspeva tekoče izplačevati plače javnim uslužbencem, pokojnine in socialne pravice. Po njegovem mnenju smo kljub dolgotrajni krizi ena najuspešnejših držav glede ohranjanja socialnih pravic, ohranjamo pa tudi številne pravice delavcev, ki jih nekatere države sploh ne poznajo. »Grde tajkunske zgodbe, ki so nam vzele voljo in zaupanje, se počasi končujejo na sodiščih, boleča sanacija bank pa se počasi končuje,« je prepričan.

V številnih nišah smo v samem svetovnem vrhu, imamo številne uspešne podjetnike, ki so pošteni do sodelavcev in pred novimi razvojnimi nalogami. »Ne razmišljajo o subvencijah, ampak terjajo urejeno okolje, da bodo lahko delali, ustvarjali, zaslužili in nagradili sodelavce,« pravi minister.

Ozrite se naokoli ...

Kljub temu da je številnim zelo težko, po njegovih besedah ni vse tako črno. »Poglejmo v trgovske centre, na ceste, prihranke, ki rastejo ... Vem, vem, res je in tudi mene boli, ko se v moderni družbi še vedno številni srečujejo z eksistenčnimi problemi, vendar nam s stabilnimi socialnimi pomočmi uspeva lajšati najhujše situacije, prizadevati pa si moramo predvsem, da bo imel vsak možnost s svojim delom zaslužiti tudi za dostojno preživetje,« dodaja Koprivnikar.

Slovence tako poziva, naj se posvetijo delu, ga cenijo, zavzete delavce pa nagradijo.

Je pa minister prejel kar nakaj odzivov uporabnikov facebooka, ki njegovega optimizma niso delili...

image

Deli s prijatelji