OLIMPIJSKE IGRE

Olimpijska bakla krenila na pot po Sloveniji proti Tokiu! (VIDEO)

V preteklih dneh so jo ponesli tudi na vrh Triglava.
Fotografija: Olimpijsko plamenico so ponesli tudi na vrh Triglava. FOTO: Peter Vrčkovnik
Odpri galerijo
Olimpijsko plamenico so ponesli tudi na vrh Triglava. FOTO: Peter Vrčkovnik

V Bovcu je včeraj potekala slovesna prireditev, s katero so organizatorji na pot po Sloveniji pospremili olimpijsko baklo, znanilko olimpijskih iger (OI) v Tokiu. Od 3. maja pa do 23. julija bo na poti po Sloveniji, v 81 dneh pa bo obhodila vseh 212 slovenskih občin. 



V preteklih dneh je olimpijsko baklo šesterica gorskih reševalcev iz društev GRS iz Zgornjesavske doline ponesla celo na vrh Trigčava. Plamenica, ki simbolizira tako Triglav kot jekleno voljo naših vrhunskih športnikov, se je povzpela kar 2866 metrov visoko, saj je bilo na vrhu še dobra dva metra snega. Ekipo na vrhu so sestavljali nekdanji smučarski skakalec in olimpijec Rajko Lotrič, udeleženec zimskih OI v Calgaryju 1988, ter Franci Teraž, Sebastjan Šilar, Florjan Erlah, Tomaž Jelenko in snemalec Peter Vrčkovnik, v dolini pa je za logistiko skrbel predsednik GRS Mojstrana Jože Martinjak

Po prihodu v dolinu Vrat so jo predali nekdanji alpski smučarki in dobitnici bronaste olimpijske kolajne iz Lillehammerja leta 1994 Alenki Dovžan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije