Okuženi Kitajki na slovensko-hrvaški meji?

Kitajki naj bi v avtobus sedli v Ljubljani.
Fotografija: Mejni prehod Obrežje (simbolična fotografija). FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Mejni prehod Obrežje (simbolična fotografija). FOTO: Marko Feist

Na slovensko-hrvaški meji na mejnem prehodu Obrežje/Bregana je več kot tri uri stal avtobus, ki je bil iz Frankfurta namenjen v Vukovar. Kot poročajo hrvaški mediji, potnikov niso pustili naprej, dokler ni bilo znano, ali sta dve kitajski potnici okuženi s koronavirusom, so sporočili ogorčeni potniki.

Potnici naj bi na avtobus vstopili v Ljubljani in sta v prostorih mejne policije. Preostali potniki niso imeli nobenih informacij o tem, kako dolgo naj bi vse skupaj trajalo in kdaj naj bi nadaljevali potovanje. »Na meji stojimo od 10.15. Potnikom iz Kitajske so merili temperaturo, drugim so vzeli številke,« je za Večernji list povedal eden izmed potnikov na avtobusu. Kitajki preverjajo, čeprav naj bi imeli potrdilo iz Anglije, da sta prestali sanitarni pregled. Potnikom naj bi svetovali, naj, če se jim mudi domov, pokličejo taksi.

Po treh urah so potnikom pustili, da so se z avtobusom odpeljali naprej, vendar brez kitajskih državljank.

Ob tem velja omeniti, da je Sindikata policistov Slovenije (SPS) danes med 8. in 12. uro v notranjosti države ter na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje izvedel opozorilno stavko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije