KORONAŠOLA

Okoli 48.000 učencev odhaja v šolo

V črnih regijah pouk na daljavo, varstvo v vrtcih le za nujne primere.
Fotografija: Za nekatere učence se nadaljuje šolanje v šolah. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Za nekatere učence se nadaljuje šolanje v šolah. FOTO: Voranc Vogel

V večini osnovnih šol v rdečih regijah se danes nadaljuje pouk za učence prvega triletja. Še pred poukom bodo zaposlene v šolah testirali na okužbo z novim koronavirusom. Kjer testiranj še ne bo, bo danes pouk na daljavo. V šolske klopi se ne bodo vrnili učenci petih črnih regij, kjer bodo tudi vrtci zagotavljali nujno varstvo.

image_alt
Učitelji spet na teste, ponekod so jih že opravili


Testiranje naj bi danes še pred začetkom pouka organizirali v okoli 90 odstotkih vseh osnovnih šol v rdečih regijah. Kjer tega ne bodo mogli organizirati, bo pouk potekal na daljavo in se bodo otroci v šolske klopi vrnili šele v torek.

Testirati se bodo danes morali tudi zaposleni v vrtcih v rdečih regijah, po navodilu ministrstva za izobraževanje naj bodo testiranja organizirana ves dan, da bo lahko potekalo varstvo vseh otrok.

image_alt
Zasavskim staršem je dovolj: to so napisali Janši, dobili globe po protestu


V regijah, ki so zaradi slabše epidemiološke slike na črnem seznamu ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa (to so goriška, jugovzhodna Slovenija, obalno-kraška, posavska in zasavska regija) pa bo po novem zagotovljeno nujno varstvo za otroke prvih treh razredov osnovnih šol, katerih oba starša (ali starš samohranilec) sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture. Tudi tisti zaposleni, ki bodo skrbeli za te otroke, bodo morali danes na testiranje.

Minuli konec tedna so po več krajih po državi potekali protesti zaradi zaprtih šol, po nekaterih napovedih se utegnejo nadaljevati.
V rdečih regijah (gorenjska, koroška, osrednjeslovenska, podravska, pomurska, primorsko-notranjska in savinjska) bo tako pouk ta teden potekal za 48.309 učencev, ki obiskujejo prve tri razrede osnovne šole. Zanje skrbi 11.590 učiteljev in drugih zaposlenih. V črnih regijah pa prvo triletje osnovne šole obiskuje 15.845 učencev.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas