DOMOVI ZA STAREJŠE

Zaposleni izgorevajo, Rozman pa jim očita to ...

Direktor klinike Golnik je izjavil, da zaposleni v domovih za starejše prihajajo na delo, četudi imajo blage simptome, saj so stimulirani z dodatki.
Fotografija: Zaposleni v domovih za starejše so ogorčeni. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Zaposleni v domovih za starejše so ogorčeni. FOTO: Jure Eržen, Delo

V Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije so se odzvali na izjavo direktorja klinike Golnik Aleša Rozmana, ki je v sredo na Pop TV dejal, da vidi vzrok za epidemiološko sliko v državi tudi v tem, da zaposleni v domovih za starejše občane prihajajo na delo, četudi imajo blage simptome, saj so stimulirani z dodatki.

Preberite tudi: Zdravniku Rozmanu grozijo in ga sramotijo, zdaj mu je prekipelo

»Takšno stališče je ponižujoče do naših članic in članov, ki se že skoraj 8 mesecev iz dneva v dan trudijo zagotoviti stanovalcem dostojno bivanje, kar je v razmerah, ki smo jim od marca letos priča, izjemno težko in terja nadčloveške napore. Da jim ob tem pri bistveno prenizkih dohodkih, na kar v SZSVS opozarjamo že dlje časa, pripada dodatek, je zares minimum, ki si ga zaslužijo – zaslužijo si še mnogo več, česar denar ne more poplačati,« so v sindikatu zapisali v sporočilu za javnost.
 
»Poudarjamo, da naši člani, zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu, nosijo levji delež odgovornosti in naporov pri spopadanju s posledicami širjenja koronavirusa. Zato je takšna izjava neprimerna in ponižujoča do zaposlenih, ki zagotavljajo 24-urno zdravstveno varstvo in oskrbo ob abnormalnih obremenitvah, hudem pomanjkanju kadra, izčrpani in izgoreli,« so še poudarili.

 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije