Oglasila se je Bratuškova

Svet stranke je potrdil predlog predsednice Bratuškove, da začnejo priprave na volitve. 
Fotografija: Alenka Bratušek. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Alenka Bratušek. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Kot kaže, je Alenka Bratušek ugotovila, da njena pobuda o sestavi nove vladne koalicije ne bo obrodila sadov. Po sumljivi pošiljki, ki so jo prejeli na sedežu stranke, so v strankarskih prostorih na Štefanovi ulici zasedali organi stranke in sprejeli odločitev. Na dnevnem redu je bila razprava o aktualnem političnem dogajanju in tem, kako bo stranka po odstopu predsednika vlade nadaljevala delo.
 
Kot so sporočili, je svet stranke potrdil predlog predsednice, da stranka začne priprave na predčasne volitve, vzpostavi volilni štab in začne postopke evidentiranja kandidatk ter kandidatov.
 
»Svet stranke podpira tudi pobudo za oblikovanje projektne vlade, ki bi do predčasnih volitev omogočila sprejem sprememb volilne zakonodaje, skrajšala čakalne vrste v zdravstvu, sprejela zakon o dolgotrajni oskrbi in zagotovila pogoje za lažji dostop mladih do nakupa prvega stanovanja,« so zapisali v izjavi za javnost.
 
Preberite še, kaj se je dogajalo na pogovorih med SDS, SMC, Desusom in NSi.

Ob tem so dodali, da so v SAB na volitve kadrovsko in finančno pripravljeni. »Prepričani smo, da bomo svoj volilni izid iz leta 2018 še izboljšali in dobili sedem do osem poslanskih mandatov.«

Sicer pa ima Alenka Bratušek veliko razlogov za skrbi. Po izstopu iz stranke je nekdanji podpredsednik stranke Iztok Purič spregovoril o tem, kakšna naj bi bila in kako deluje. Danes pa je na Štefanovi ulici vladalo izredno stanje, ker je na naslov stranke prispelo pismo s sumljivo vsebino. Izkazalo se je, da prah, ki se je usul iz pisma, ni bil nevaren. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije