SPREMEMBE NA RTV SLOVENIJA

Odstopila z mesta, a na RTV Slovenija ostaja

Manica Janežič Ambrožič ostaja zaposlena na RTV Slovenija.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Manica Janežič Ambrožič je sredi oktobra odstopila z mesta odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenija in je delo opravljala kot vršilka dolžnosti, a ne za dolgo. Valentina Areha, v. d. direktorja televizije, je mesec dni pozneje iz zdravstvenih razlogov prosila za čimprejšnjo menjavo, kar so kmalu tudi uredili.

Janežič Ambrožičevo smo povprašalo o načrtih v prihodnosti, a se je odločila, da o zasebnosti ne bo javno govorila. Vseeno pa smo izvedeli, da ostaja zaposlena na RTV Slovenija.

image_alt
Manica Janežič Ambrožič bolna, na TV Slovenija našli novega šefa

S položaja odgovorne urednice informativnega programa je odstopila, ker se ni strinjala s spremembami programsko-produkcijskega načrta za informativni program za leto 2022. Mandat bi se ji sicer iztekel marca 2022. Areh je želel, da bi kot urednica ali vršilka dolžnosti delo opravljala do izteka mandata, a njegovih želja ni upoštevala. 

Po obvestilu Ambrožičeve o čimprejšnji zamenjavi je Areh vsem zaposlenim v informativnem programu poslal vabilo za prevzem te funkcije in je prejel zgolj eno prijavo, prijavila se je urednica programa Jadranka Rebernik, ki je že prevzela vodenje vodenje informativnega programa Televizije Slovenija.

image_alt
Svetniki zapečatili usodo informativnega programa na RTV

Areh verjame, da je Rebernikova dobra izbira, saj je delo odgovorne urednice že opravljala, imela je tudi zelo dobre rezultate, saj se je gledanost v času njenega urednikovanja zvišala, prav tako pa prihaja iz ožje ekipe Janežič Ambrožičeve in ta naj bi jo h kandidaturi tudi nagovarjala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije