PO RAZREŠITVI

Odstavljeni Ribič razkriva imena: V tej državi se ne spoštujejo nobena pravila

Meni, da za njegovo razrešitvijo stoji minister Vrtovec.
Fotografija: Andrej Ribič. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Andrej Ribič. FOTO: Leon Vidic, Delo

Dolgoletni predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič, ki ga je nadzorni svet v petek predčasno in iz krivdnih razlogov razrešil, je danes povedal nekaj več o pritiskih, ki jih je bil deležen pred razrešitvijo. Kot smo že poročali, naj bi ga razrešili, ker ni sprejel pogojev SDS. Tako je povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Več o tem preberite v prispevku Jankovićevo razkritje: direktorja Elektra razrešili kar v poslanski pisarni Janševe stranke.

Na današnji tiskovni konferenci je Ribič s prstom pokazal proti stranki NSi, ta naj bi prevzela področje energetike v Sloveniji. Ribič je prepričan, da za tem stoji minister Jernej Vrtovec, ki je po njegovih besedah napovedal, da bodo morali stari direktorji oditi. Navedbe ministra, da v njegovem sektorju ni političnih menjav, je zavrnil: »V tej državi se ne spoštujejo nobena pravila, ni etičnih moralnih ali drugih zakonitosti, stroj pa melje naprej.«

Ribič je prepričan, da za razrešitev ni bilo razlogov, kar bo dokazal na sodišču. Po njegovem ni logično, da bi mu najprej ponudili sporazum, po tem pa ga razrešili zaradi krivde, poroča 24ur.com. Če bi bil res česa kriv, mu po njegovem ne bi smeli ponujati sporazuma. Meni, da se njegova krivda navezuje na družbo GEN-EL, kjer naj bi ravnal gospodarno. Papirjev menda še nima v rokah, zato o konkretnih obtožbah ne more govoriti. Dodaten razlog za razrešitev pa naj bi bila skupščina GEN-I, ki je ta teden. Akterji iz ozadja hočejo glasovalne pravice, ki jih ima Elektro Ljubljana na tej skupščini, saj naj bi se odločalo o položaju prvega moža GEN-I Roberta Goloba.

SDH: Ribič zavaja javnost, z njegovo razrešitvijo nimamo nič

Na Ribičeve očitke o politični razrešitvi so se odzvali v Slovenskem državnem holdingu (SDH) in zatrdili, da z njegovim odpoklicem s funkcije nimajo nič. Zapisali so, da javnosti enostransko, zavajajoče in poenostavljeno predstavlja zapletene večstranske civilnopravne in korporacijske odnose. Med drugim so zatrdili, da se SDH v delo nadzornikov ne vmešava, »zato glede na izjave g. Ribič zavaja javnost, s tem ko povezuje SDH z odpoklicem s funkcije«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije