ZBIRANJE POMOČI

Odprli srca za Davidovo dvigalo (FOTO)

Na dobrodelnem koncertu zbirali pomoč za sedemletnika s cerebralno paralizo.
Fotografija: Z leve: župan Velike Polane Damjan Jaklin, sedemletni David in njegovi starši FOTOGRAFIJE: Jože Žerdin
Odpri galerijo
Z leve: župan Velike Polane Damjan Jaklin, sedemletni David in njegovi starši FOTOGRAFIJE: Jože Žerdin

Prva decembrska sobota je bila v Veliki Polani prav poseben dan; v dvorani doma krajanov je zmanjkalo prostora za obiskovalce od blizu in daleč, ki so prišli na dobrodelni koncert za sedemletnega domačina Davida Žnuderla, fantka, ki se je v svojem kratkem življenju soočil že s številnimi tegobami. Rodil se je tri mesece prezgodaj, zato je toliko časa prebil v bolnišnici v Mariboru, takoj po odpustu je v Ljubljani prestal operacijo srca. Zdravniki so mu kmalu diagnosticirali cerebralno paralizo četrte stopnje, prve terapije je začel pri komaj šestih mesecih.

Nastopili so tudi učenci OŠ Miška Kranjca Velika Polana.
Nastopili so tudi učenci OŠ Miška Kranjca Velika Polana.

Napredoval je k sreči odlično, se začel kobacati in vstajati ob opori. Fizioterapije ima od enkrat do dvakrat na teden v razvojni ambulanti, trikrat na teden jih obiskuje še zasebno. Kot pravi Davidova družina, si v bližnji prihodnosti želijo investirati v hišno dvigalo, kar pa je za njih veliko finančno breme, ki ga ne zmorejo sami. Zato so pripravili dobrodelni koncert.

Zapel je oktet Belmura.
Zapel je oktet Belmura.

Prireditev so vodili učenci OŠ Miška Kranjca, zapeli so pevsko društvo oktet Belmura, mešani pevski zbor društva upokojencev ter učenci GŠ Lendava Eva, Iva in Špela. V projekt so se vključili člani domačega društva vinogradnikov, ki so v vinski kleti za vse udeležence kuhali belo in rdeče vino iz Miškovega občinskega vinograda v Lendavskih goricah in z domačih brajd samorodnice ter ga po koncu ponudili v ogrevanem šotoru v Deželi štorkelj. V projekt zbiranja pomoči za Davida se je vključila tudi župnija, pri maši so zbirali prostovoljne darove. 

Člani društva vinogradnikov so kuhali vino.
Člani društva vinogradnikov so kuhali vino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije