POKOJNINE

Odlična novica za 620 tisoč upokojencev: denar boste prejeli prej

Namesto 30. decembra bodo pokojnine na računih prejemnikov že 27.
Fotografija: Upokojenci lahko pričakujejo pokojnine nekaj dni prej. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Upokojenci lahko pričakujejo pokojnine nekaj dni prej. FOTO: Roman Šipić, Delo

Zadnji dan v mesecu je v bankah običajno večja gneča kot sicer, saj na te dneve upokojenci pridejo po pokojnine. Letošnji december se bodo po svoje pokojnine odpravili nekaj dni prej, tako da jim bo še ostalo nekaj časa za morebitne zadnje nakupe v tem letu.

Izplačilo pokojnin za mesec december je namreč predvideno v petek, 27. Na isti dan je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prestavilo datum izplačila varstvenega dodatka, in sicer s 30. decembra. Tako bodo lahko prejemniki varstvenega dodatka, ki bodo prejeli tudi pokojnino, prejeli oba prejemka sočasno, so sporočili z ministrstva, ki ga vodi Ksenija Klampfer.

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) izplača pokojnine za posamezni mesec najpozneje zadnji delovni dan za tekoči mesec. Pokojnine prejema nekaj malega več kot 620 tisoč Slovencev. Vlada je z interventnim zakonom v začetku decembra sprejela, da se bodo pokojnine ob vsaj 2,5-odstotni gospodarski rasti v letošnjem letu konec prihodnjega leta izredno uskladile v odstotkih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije