NAVAL NA SLOVENIJO

VIDEO: Janša objavil šokantni posnetek iz notranjskih gozdov

Objavljeno 21. julij 2019 11.30 | Posodobljeno 21. julij 2019 12.19 | Piše: S. N.

»V četrtek je sprejela načrt za privabljanje migrantov. Dan kasneje so prišli trumoma.«

FOTO: Twitter
ŠEMBIJE – Policisti so v petek popoldne pri Šembijah odkrili več manjših taborov v gozdu, v katerih je bila večja skupina prebežnikov, ki so se razbežali. Policisti so takoj prijeli dve osebi, popoldne, zvečer in ponoči pa še več skupin (skupaj kar 122 ljudi!), so sporočili iz PU Koper.

Po odkritju tabora v gozdu je na teren odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa. Proti hribu Vrh so opazili skupino okoli 50 oseb, ki so bežale. V iskanje so se zato vključile dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter.

Obravnava vseh pa še ni zaključena

Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti Podstenjšku, nadaljevali pa so pot proti Merečam. Največ so jih prijeli na območju med Ratečevim Brdom in Kilovčami. Skupaj so prijeli torej 122 oseb, obravnava vseh pa še ni zaključena. Obravnavali so 94 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana in državljana Bangladeša, večino jih bodo danes vrnili na Hrvaško. Najmanj pet tujcev je mladoletnih, te so odpeljali v azilni dom.

Policija prijela migrante
Policisti PU Ljubljana so v zadnjih 48 urah pri opravljanju nalog varovanja državne meje v naselju Krka na območju Grosupljega prijeli štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopil državno mejo. Vsi so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Iz PU Murska Sobota pa so sporočili, da so v Murski Soboti v zadnjih 24 urah prijeli tri državljane Iraka, ki so prav tako na nedovoljen način vstopili v državo. Po končanem postopku so Iračane odpeljali v azilni dom v Ljubljano.

STA


Policisti danes nadaljujejo iskanje, saj domnevajo, da je bilo vseh migrantov okoli 200.

Oglasil se je Janša

»V četrtek je vlada Republike Slovenije sprejela načrt za privabljanje migrantov. Dan kasneje so prišli trumoma,« pa je na twitterju zapisal prvak največje koalicijske stranke Janez Janša in obiavil posnetek, ki po vsej verjetnosti razkriva, kaj se je dogajalo sredi notranjskih gozdov. 
V ponedeljek na pomoč policiji vojaki
Slovenska vojska (SV) bo v ponedeljek na pomoč policiji pri varovanju državne meje poslala 35 dodatnih vojakov. Ti bodo v mešanih patruljah in opazovalnicah delovali na območju PU Koper, pri svojem delu pa bodo med drugim uporabljali opremo za opazovanje in tudi oklepna vozila. Policija je vojsko zaprosila za dodatno pomoč pri varovanju meje na območju koprske policijske uprave, ker se v letošnjem letu soočajo s povečanjem nezakonitih prestopov meje.

Premier Marjan Šarec je napovedal večjo prisotnost policistov in tudi vojakov na meji, poleg tega je policija nakupila tudi tehnično opremo (brezpilotni letalniki) za nadzor meje.

STA
Povezane vsebine
Deli s prijatelji