POŽAR

Gasilci preprečili še večjo katastrofo, pogorelo 3.000 kvadratnih metrov

Med gašenjem se je poškodoval gasilec.
Fotografija: Požar je gasilo okoli 100 gasilcev. FOTO: Facebook, PU Koper
Odpri galerijo
Požar je gasilo okoli 100 gasilcev. FOTO: Facebook, PU Koper

V petek okoli 17.30 je po eksploziji silosa v lesnem podjetju Excelza v Postojni izbruhnil požar, ki so ga ponoči gasilci omejili, še vedno pa jih je na območju nekdanjega Javora okoli 20.
 
Preberite tudi:

Dramatično dogajanje v Postojni: bralci poročali o obsežnem požaru (FOTO in VIDEO)



Obširen požar, ki je bil viden tudi z avtoceste, je gasilo okoli 100 gasilcev iz GZ Postojna, Ilirska Bistrica in Kraške gasilske zveze. Med gašenjem se je poškodoval en gasilec, oskrbela pa ga je ekipa reševalcev nujne medicinske pomoči in ga odpeljala na zdravljenje. Med intervencijo so bile zaprte okoliške ulice. Gasilci so preprečili, da bi se požar razširil na objekte v bližini, in obvarovali plinohram v neposredni bližini pogorelega objekta.

V času eksplozije so bili v obratu delavci, ki se jim je uspelo rešiti, v objektu pa ni bilo nevarnih snovi, je poročal Radio Slovenija.

Pogorelo je približno 3000 kvadratnih metrov skladiščnih in proizvodnih prostorov, v katerih je bila večja količina lesnih polizdelkov, prav tako so uničeni silos in lesni polizdelki, ki so bili skladiščeni ob hali in silosu na skupni površini okoli 1150 kvadratnih metrov. Poškodovana so tudi tovorno vozilo in okna stavbe sosednjega podjetja.

Intervencija še vedno poteka, saj je še veliko žarišč, težava pa je tudi sam dostop zaradi oteženega terena in zato, ker se objekt ruši, je za radio povedal vodja intervencije Rok Muhič, ki meni, da je težko predvideti, kdaj bi bil lahko požar dokončno pogašen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije