O ZNANJU SLOVENŠČINE

Obvezen tečaj srbohrvaščine za vse delavce v slovenskem podjetju

Preverili smo, ali drži, da primorsko podjetje organizira tečaj, obvezen za vse delavce.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik

V uredništvo smo prejeli pismo bralca, ki nam je poslal dopis, s katerim naj bi vodstvo primorskega podjetja organiziralo obvezni tečaj srbohrvaščine za vse njihove delavce. Ko smo pri podjetju TKK Srpenica preverili, ali navedeno o obveznem tečaju tujega jezika za vse delavce drži, smo ugotovili, da gre najverjetneje le za šalo.

»Dopis, ki se je v sredo, 29. 3. 2023, popoldan pojavil na eni od oglasnih desk na sedežu podjetja TKK, ni avtentičen in ne prihaja s strani vodstva podjetja. Po prvih podatkih gre za šalo enega od zaposlenih. Situacijo v podjetju raziskujemo in bomo v nadaljevanju ustrezno ukrepali,« so zapisali v podjetju. 

Povprašali smo jih, kako se spopadajo z neznanjem slovenščine pri delavcih iz tujine, in so nam odgovorili, da tuje delavce že vse od leta 2021 napotujejo na Posoški razvojni center (PRC) v Tolminu, kjer so na voljo brezplačni tečaji slovenščine za tujce. »Nekaj naših delavcev se je teh tečajev tudi udeležilo. Naš interes je, da omogočimo čim uspešnejšo integracijo tujih delavcev v naše delovno okolje,« še dodajajo. 

Če imate tudi vi za nas zanimivo informacijo ali zgodbo, izpolnite spodnji obrazec:

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije