PROMET

Še vedno dolge kolone, na meji katastrofa: čaka se več kot šest ur

Promet, predvsem na Gorenjskem, je oviralo še vreme.
Fotografija: Jelšane okoli poldneva. FOTO: Hak
Odpri galerijo
Jelšane okoli poldneva. FOTO: Hak

V delu Nemčije so se začele počitnice, prihaja tudi tradicionalni mesec, ko gredo Italijani množično na dopust, kar se pozna tudi na slovenskih cestah. 

Promet na cestah med Avstrijo in Hrvaško je tudi popoldne močno povečan. Zastoji so pred mejnim prehodom Obrežje, pred predoroma Karavanke in Ljubelj ter na posameznih odsekih na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani. 

image_alt
Divjanje vremena nad severom države, najhujše šele prihaja (FOTO)


Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je na dolenjski avtocesti med priključkom Brežice in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški kolona vozil dolga poldrugi kilometer.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg sedem kilometrov. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke je kolona vozil v smeri proti Sloveniji dolga osem kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

Zastoj je tudi na glavni cesti Tržič–Ljubelj pred predorom Ljubelj proti Avstriji. Predor zaradi nadzora na avstrijski strani občasno zapirajo.

Gneča je tudi na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani, in sicer na posameznih odsekih med Uncem in Vrhniko.
 

Čakalne dobe mejnih prehodih s Hrvaško močno podaljšane


Čakalne dobe so na več mejnih prehodih s Hrvaško močno podaljšane. Na prehodu Vinica se za izstop iz države čaka več kot šest ur, za vstop pa do dve, na prehodih Jelšane in Starod je čakalna doba za izstop štiri ure in za vstop več kot dve, na prehodu Petrina vozniki za izstop čakajo štiri ure in za vstop dve.

Prometnoinformacijski center opozarja, da bo promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan do ponedeljka. Voznikom svetuje, naj preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih, preden se odpravijo na pot.
 

Na gorenjski avtocesti že dopoldne dve nesreči


Na gorenjski avtocesti je dvakrat počilo. Prva nesreča se je zgodila v predoru Ljubno na Peračici v smeri Kranja. Udeleženi sta bili dve vozili, po prvih podatkih policije je nastala samo materialna škoda. Zastoj je do OMV Radovljica in se povečuje. Na kraju promet ovira tudi megla. Promet mimo kraja nesreče poteka samo po enem pasu. Nastal je zastoj, dolg tri kilometre.

Druga nesreča pa se je zgodila v smeri Karavank okoli Podtabora. Zastoj je dolg okoli kilometer.Gneča iz Avstrije proti Sloveniji. FOTO: Asfinag
Gneča iz Avstrije proti Sloveniji. FOTO: Asfinag

 

 


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije